Magdalena Laura Achim: De mică am iubit să ascult oamenii
Magdalena Laura Achim: perspective, provocări și satisfacții în munca directă cu oamenii.
Psychologies: Ce te-a motivat să alegi această profesie și să lucrezi în mod direct cu oamenii?
Magdalena Laura Achim: De mică am iubit să ascult oamenii. De la 6 ani mergeam o oră și jumătate cu autobuzul spre Școala de Artă și îmi alegeam o persoană interesantă cu care să îmi petrec acel timp. Inițiam eu discuția și astfel ascultam mii de povești fascinante de viață, de supraviețuire ale supraviețuitorilor Holocaustului, povești de iubire și drame.
Am reușit să învăț 5 limbi străine și să comunic natural în limba celor cu care lucram.
Am lucrat mereu cu echipe de oameni și am dezvoltat o serie de abilități intuitive. În echipele conduse de mine, reușeam să aduc armonia la suprafață, să facem performanță și să ne simțim bine făcând asta. Ca trainer, mi-a fost clar că înspre lucrul direct cu oamenii îmi este dat să mă îndrept și astfel am ajuns terapeut și instructor Theta.
Psychologies: Din experiența ta, care consideri că este cea mai mare provocare pe care oamenii o întâmpină în dezvoltarea lor personală sau profesională?
Magdalena Laura Achim:Cea mai mare provocare pentru oamenii cu care lucrez este: să fie mulțumiți, recunoscători și împliniți. Timpul și resursele materiale sunt invocate ca fiind sursa provocării, însă sursa este una profundă, psiho-emoțională.
Psychologies: Cum te asiguri că rămâi obiectivă și imparțială atunci când lucrezi cu clienții tăi, având în vedere diversitatea problemelor cu care se confruntă?
Magdalena Laura Achim:Îmi setez înainte de orice sesiune această intenție, de a lucra spre binele cel mai înalt al clientului. Mă asigur că rămân obiectivă și imparțială pentru că acesta este un aspect esențial pentru a putea fi de folos și a oferi ceea ce au nevoie cu adevărat, nu sfaturi, păreri sau sugestii.
Psychologies: Există vreo tehnică sau abordare pe care o consideri esențială în munca ta și care ți-a adus cele mai multe reușite?
Magdalena Laura Achim: Tehnica abordată de mine este cea de lucru cu convingerile limitative prin meditație ghidată Theta.
Psychologies: Cum te ocupi de stresul sau de emoțiile negative care pot apărea în urma sesiunilor cu clienții?
Magdalena Laura Achim: Lucrez doar 4 zile pe săptămână, maxim 5 ore/zi cu clienții. Rutina mea de îngrijire emoțională este foarte riguroasă. Pentru a putea sprijini clienții în procesul terapeutic, eu practic zilnic tehnici de curățare și echilibrare înainte și după fiecare sesiune. Îmi place să lucrez “pe curat” și să ofer cel mai potrivit spațiu clienților.
Psychologies: Ce sfaturi ai pentru cineva care dorește să înceapă o carieră în domeniul tău?
Magdalena Laura Achim: Primul sfat ar fi să testeze personal terapia Theta pe care eu o practic și pe care o și predau studenților mei. Ofer lunar sesiuni gratuite/interviu de calificare pentru acest tip de carieră. “De ce-ul” fiecărui candidat este punctul de plecare în discuția noastră de calificare. Este important să știe dacă o face dintr-o nevoie de a rezolva ceva din viața sa sau dintr-o chemare a sufletului.
Psychologies: Ce resurse (cărți, cursuri, seminarii) recomanzi celor care doresc să se dezvolte în domeniul terapiei?
Magdalena Laura Achim: În domeniul terapiei Theta, eu organizez lunar webinarii/ateliere gratuite unde pun la dispoziție toate resursele necesare pentru a putea decide dacă e potrivită metoda pentru ei. De asemenea, au șansa de a experimenta prin ghidarea mea o primă experiență terapeutică. Cărțile de căpătâi pentru a practica și înțelege terapia Theta sunt cele ale Viannei Stibal: Terapia Theta, Metoda Avansată de Terapie Theta, Terapia Theta – scoaterea la lumină a convingerilor ascunse, Joe Dispenza – Antrenează-ți creierul!, Joe Dispenza – Distruge-ți obiceiurile nocive, Dr. Joe Dispenza – Supranatural, Dr. Joe Dispenza – Tu ești Placebo etc.
Psychologies: Cum te asiguri că te dezvolți continuu ca profesionist și rămâi la curent cu cele mai recente tehnici și metode din domeniul tău?
Magdalena Laura Achim: Ca profesionist sunt la curent cu cele mai recente descoperiri în domeniul meu, mergând în fiecare lună la certificări suplimentare și supervizare, investesc timp zilnic pentru studiu, am 4 specialiști cu care lucrez pentru evoluția mea și am grupe de studenți cu care lucrăm pe cazuri concrete.
Psychologies: Ai avut vreodată un moment „aha!” sau o revelație în timpul muncii tale care ți-a schimbat perspectiva sau abordarea? Dacă da, ne poți povesti despre el?
Magdalena Laura Achim:Unul din momentele “aha” a fost unul în lucrul cu femeile antreprenor care muncesc mult și sunt plătite puțin. Nivelul scăzut de încredere în sine, auto-critica, nivel de merit scăzut, le abordam doar privind relația cu autoritatea, cu tata. În momentul în care am observat că acestea aveau o relație complicată/tensionată cu mama și am început să lucrăm concomitent pe cele două relații fundamentale, rezultatele au început să apară mult mai rapid, chiar spontan după primele 3 sesiuni.
Psychologies: Care este cea mai mare recompensă pe care o primești în urma muncii tale cu clienții?
Magdalena Laura Achim: Recompensa principală este că aduc valoare în viața clienților, văd evoluția stării clienților în timpul sesiunii și apoi la următoarele. Procesul terapeutic este o călătorie cu intenții clare și rezultate specifice pe care le urmăresc și bifez. Recompensa vine și din partea clienților care îmi scriu mărturisind că se înțeleg mult mai bine cu partenerul sau mama, nu se mai ceartă, încasează mai mulți bani, știu să își ceară drepturile, iau decizii cu curaj și asumare.
Psychologies: Cum abordezi rezistența sau scepticismul unui client în procesul de terapie?
Magdalena Laura Achim: Rezistența este un semn de sănătate și vorbim deschis despre modul în care poate să se manifeste în procesul terapeutic. Scepticismul este de cele mai multe ori bazat pe experiențe anterioare nefericite și le facem loc să fie menționate și dezbătute. Comunicarea este cea care ajută clientul să se relaxeze și să nu mai opună rezistență, iar profesionalismul și răbdarea îndepărtează scepticismul.
Psychologies: Unde vezi viitorul domeniului tău, având în vedere evoluția tehnologiei și schimbările din societate?
Magdalena Laura Achim: Suntem ființe sociale și avem nevoie de conexiune om cu om, așadar înainte de toate în domeniul terapeutic vom căuta mereu un specialist cu care să interacționăm. Chiar dacă există multe aplicații care oferă mii de meditații ghidate, domeniul terapeutic în care activez este unul care va continua și dăinui lucrul fără AI, iar terapeuții care au această chemare vor fi din ce în ce mai căutați și prețuiți.
Felicitări și mult succes în toate Magdalena !