Ozonoterapia, vindecarea din interior
Starea noastră de bine este influențată în fiecare zi de numeroși factori. Trecem cu ușurință de la bucuria și liniștea dimineților însorite, la stările de iritare din traficul care pare că nu se mai termină, ne destindem apoi când glumim împreună cu colegii și ne încordăm iar la ședințele riguroase de muncă, pentru ca seara să lăsăm loc relaxării alături de familie. Fiecare zi împletește tot soiul de experiențe care se reflectă în starea noastră de sănătate.
Însă, corpul nostru nu distinge evenimentele care ne amenință viața de situațiile stresante de zi cu zi. Furia sau anxietatea declanșate de surse de stres mai puțin importante, precum defectarea computerului sau blocajul în trafic nu se manifestă fizic cu rapiditate și tind să se acumuleze pe măsură ce ziua avansează. În această situație, reacția de stres se declanșează mai devreme sau mai frecvent decât este normal, crescând povara pe care corpul trebuie să o gestioneze. Reacțiile inadecvate de adaptare la stres pot duce la probleme de sănătate îngrijorătoare.
Care sunt soluțiile într-o lume plină de stres? Stimularea regenerării organice prin remedierea problemelor din interior spre exterior. Acesta este principiul care stă la baza ozonoterapiei, procedura care constă în injectarea sau insuflarea subcutanată, intravenoasă, intramusculară, intraarticulară a unui amestec de oxigen și azot, prin diferite tehnici: saună cu ozon, infiltrații și insuflații cu ozon.
Ozonul medical, folosit în concentrații terapeutice bine stabilite, protejează de acțiunea unor factori nocivi care duc la îmbătrânire și apariția unor boli. În combinație cu oxigenul, acest gaz vital constituie baza unei terapii nemedicamentoase revoluționare, cu efecte dovedite în tratarea unei palete foarte largi de afecțiuni, dar și în cosmetică.
Ozonul a fost folosit ca dezinfectant și pentru tratamentul anumitor afecțiuni medicale încă de acum 150 de ani, iar astăzi este utilizat tot mai frecvent și în medicina estetică. În 1896, Nikola Tesla a patentat primul generator de ozon din Statele Unite, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, medicii îl foloseau pentru a dezinfecta rănile și a trata eficient infecțiile, ozonul având proprietăți hemodinamice și antiinflamatorii. Potrivit National Institutes of Health, există cel puțin 114 boli pentru care ozonoterapia s-a dovedit a fi eficientă.
Ozonul O3 – oxigen cu o moleculă adăugată elimină celulele bolnave prin intermediul enzimelor. Ozonul are proprietăți oxidative majore, datorită instabilității sale care duce la formarea oxigenului atomic și a radicalilor liberi ai oxigenului, care acționează negativ asupra celulelor anormale, imature, modificate, străine organismului (virusuri, bacterii, fungi, paraziți). În același timp, oferă stabilitate celulelor normale, sănătoase. Astfel, ozonoterapia poate fi considerată un stres oxidativ controlat, care are drept scop activarea proceselor metabolice și enzimatice din organism.
Principalele proprietăți ale ozonului sunt:
- acțiune antibacteriană, antifungică, antivirală;
- acțiune antiinflamatorie și imunomodulatoare;
- miorelaxare;
- acțiune de reglare sistemică a homeostaziei în organism;
- optimizarea funcțiilor organelor și a sistemelor de organe;
- acțiune detoxifiantă.
În cadrul clinicii Eliade, poți beneficia de avantajele ozonoterapiei prin autohemoterapie, procedură ce constă în prelevarea unei cantități de sânge venos, care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentrație, urmând ca apoi sângele să fie reperfuzat pacientului, prin insuflații, saună cu ozon și infiltrații (intra-articulare, intramusculare, subcutanate sau în punctele de acupunctură). Dr. Mihai Pascu, specialist în Ozonoterapie, te va îndruma în alegerea terapiei potrivite pentru a te bucura de o adevărată stare de sănătate.
Sănătate înainte de toate!