Petros Liolios: „Unde e corpul meu, sunt și eu“
Mișcăm, întindem, tensionăm și apoi relaxăm corpul, pentru ca mintea și sufletul să își poată regăsi echilibrul, să își restabilească legătura cu corpul, iar ființa noastră, în întregimea ei, să se vindece. Pionier în România a Metodei Somato-Psihopedagogice (MPP), Petros Liolios ne vorbește despre cum trecem de la o trăire corporală la o viață trăită mai conștient, autoreglată emoțional, în calm și deplină prezență.
Psychologies: Sunteţi formator şi practician al Psihopedagogiei Perceptive şi a Fasciaterapiei de peste 15 ani, forme de terapii care s-au bucurat de un mare succes în România. Cum vă explicaţi acest fenomen?
Petros Liolios: Colaborez de aproape 20 de ani cu Prof. Dr. Danis Bois, inițiatorul și fondatorul acestei discipline. Am avut ocazia să fi u aproape de el și de echipa lui în tot procesul evolutiv al acestei discipline, până la forma sa actuală.
Pentru noi, principiul de aur este „Unde este corpul meu, sunt și eu“. Oamenii simt realitatea acestui mesaj și sunt atrași de adevărul acestei abordări, iar susținerea științifică merge într-un tandem desăvârșit cu ceea ce oamenii trăiesc când iau contact cu Psihopedagogia Perceptivă. Interesul publicului a crescut exponențial, concretizându-se în colaborări cu cadre medicale, psihoterapeuți şi educatori. Toți au răspuns pozitiv principiului nostru: în spatele fiecărei boli există un corp, în spatele acestui corp există un om, iar demersul nostru se îndreaptă către acest om.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness. A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România. Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică. Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.