Now Reading
Stresul școlar, o realitate dezarmantă pentru părinți

Stresul școlar, o realitate dezarmantă pentru părinți

Avatar photo

Dragi părinți, cred că veți fi de acord cu mine: stresul la școală este o realitate pe care mulți copii și adolescenți o experimentează zilnic. Pâna aici, nimic nou…

V-ați întrebat, sunt convinsă, dacă există  o metodă care să îi ajute să facă față acestui stres…Ei bine, există!

În lumea „welness-ului”, sophrologia este una dintre cele mai îndrăgite medicini alternative. Am practicat personal și m-am format, pentru a o transmite mai departe.

Sofrologia, aliatul perfect

Să explorăm împreună cum sofrologia poate deveni aliatul perfect  pentru a-i ajuta pe copiii dumneavoastră să treacă mai ușor prin provocările inerente școlarizării și să dobândească un entuziasm ce vă va surprinde și vă va face fericiți!

Sofrologia contribuie la reducerea anxietății și la întărirea încrederii în sine

Să ne gândim la elevii care se confruntă cu frica de teste sau prezentări în clasă, să ne reamintem cum eram și noi la examene: ”timp de liceu cu emoții la română, timp de liceu, când la mate dai de greu…”.

Sofrologia îi poate ajuta să își regăsească calmul și concentrarea, eliminând treptat senzația de copleșire.

Un somn reparator pentru toată familia

Un alt beneficiu major al sophrologiei este îmbunătățirea calității somnului. Știm cu toții cât de important este somnul pentru un copil sau un adolescent în creștere …Un somn odihnitor nu doar că îl ajută să fie mai atent la orele de curs, dar și să își gestioneze mai bine emoțiile. Tehnicile de respirație și vizualizare pozitivă, folosite în sofrologie, pot transforma timpul de culcare într-un moment plăcut și relaxant. Stresul acumulat pe parcursul zilei se va reduce și îi va permite o noapte liniștită. Sigur și dumneavoastră veți dormi mult mai bine, știind-vă copilul, adolescentul, seren.

O gândire optimistă este binevenită în societatea actuală… sunteți de acord?

Sofrologia contribuie și la dezvoltarea unei atitudini pozitive față de viață și de sine. Copilul, adolescentul dumneavoastră va învăța să identifice și să valorizeze aspectele pozitive ale experiențelor zilnice. Va știi să facă față mai ușor dificultăților și presiunii societății actuale.

Aceasta este esențial pentru construirea unei mentalități reziliente, ceva extrem de valoros nu doar în școală, ci și în viața de zi cu zi.

În plus, copiii și adolescenții vor avea ocazia grație sofrologiei să exploreze și să își descopere potențialul fizic și mental. Aceasta le va oferi un sentiment de împlinire și bucurie.

Copilul/adolescentul dumneavoastră va deveni un adult asertif

Sunt convinsă de faptul că sofrologia oferă o abordare holistică pentru a ajuta copiii și adolescenții să „navigheze” mai ușor în această călătorie formidabilă care este perioada școlară. Dar  și diferitele etape de dezvoltare:

– trecerea de la copilărie la perioada de preadolescență,

– adolecența, cu întrebările și visele specifice,

– intrarea în lumea adulților, cu responsabilitățile inerente

Acompaniament personalizat

Printr-un acompaniament personalizat, cu technicile potrivite la dispoziție, copiii și adolescenții vor putea

– să își gestioneze mai eficient timpul,

– să gereze cu ușurință stresul și presiunea școlară,

– să își sporească încrederea în capacitățile proprii

– să se bucure de o stare generală de bine.

Nu ezitați să descoperiți beneficiile acestei metode minunate și să faceți din sofrologie un aliat de nădejde în viața copiilor dumneavostră!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top