Now Reading
Tehnologia înlesnește accesul la psihoterapeuți la doar un click distanță

Tehnologia înlesnește accesul la psihoterapeuți la doar un click distanță

Revista Psychologies

În ultimii ani, tot mai multă lume conștientizează că starea mentală are un impact semnificativ asupra vieții. Stresul, grijile zilnice, viitorul incert, sunt factori care influențează psihicul. Din păcate, nu toți cei care se confruntă cu probleme emoționale sau mentale au posibilitatea de a beneficia de sprijinul unui psihoterapeut. Distanța, lipsa timpului sau resursele financiare limitate, sunt adesea bariere în calea obținerii ajutorului necesar. Însă odată cu dezvoltarea tehnologiei, s-a facilitat accesul la ședințele de psihoterapie.

Ce reprezintă psihoterapia?

Te simți copleșit de probleme? Te confrunți cu stres, anxietate sau depresie? Psihoterapia este o formă de consiliere psihologică efectuată de un specialist, care te poate ajuta să rezolvi diverse probleme cu care te confrunți. Cine sunt terapeuții? Specialiștii care oferă consiliere psihologică se numesc psihoterapeuții. Aceștia sunt profesioniști care au urmat o pregătire specializată în psihologie și psihoterapie.

Prin ședințe oferite de psihologi online, poți să:

  • identifici cauzele problemelor cu care te confrunți;
  • dezvolți strategii de coping pentru a face față stresului;
  • îți descoperi potențialul interior și să te accepți așa cum ești;
  • crești stima de sine;
  • depășești traume din trecut;
  • îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur;
  • tratezi diverse tulburări mentale, precum anxietatea, depresia, fobiile etc.

Cine poate beneficia de aceste servicii?

Serviciile de psihoterapie se adresează unei game largi de persoane care se confruntă cu diverse probleme, cum ar fi:

  • anxietate;
  • depresie;
  • tulburări de stres;
  • probleme de relaționare;
  • dificultăți de adaptare;
  • traume;
  • probleme ce le afectează stima de sine și multe altele.

Cum îi ajută platformele online pe cei ce nu au acces la psihoterapie?

Nu toată lumea poate avea acces la terapie. Există persoane care nu pot beneficia de ședințe la un cabinet fizic din diverse motive. Cu toate acestea, se pot bucura de avantajele terapiei accesând platforme online, special dedicate. Astfel de platforme, cu ajutorul tehnologiei, oferă o gamă largă de servicii, printre care:

  • terapie individuală online – ședințe de psihoterapie video cu un terapeut calificat în rezolvarea problemelor precum ADHD, burnout, motivație, dependență, singurătate, tulburări alimentare, stimă de sine scăzută, sexualitate și relații etc.
  • resurse informative – articole și materiale informative despre diverse probleme de sănătate mentală. Acestea sunt de mare ajutor persoanelor care se confruntă cu diverse afecțiuni, pentru că în acest fel pot înțelege mai bine cauzele problemelor sau la ce să se aștepte în cadrul ședințelor.

Beneficiile psihoterapiei online

Fie că te confrunți cu anxietate, depresie, traume sau pur și simplu dorești să te dezvolți personal, psihoterapia vine la pachet cu numeroase beneficii. Indiferent de locația ta geografică, ai acces la o gamă largă de terapeuți. De asemenea, poți programa ședințele în funcție de programul tău personal, fără a fi nevoie să te deplasezi la un cabinet fizic. Te poți bucura de ședințe la 8 dimineața sau seara, ținând cont de tipul tău liber, dar și de programul de lucru al psihologului ales. Astfel vei participa la ședințe din intimitatea propriului cămin. Faptul că poți urma terapia din confortul casei, contribuie semnificativ la relaxare și devii mai deschis la discuții. În plus, terapia online poate fi o opțiune mai convenabilă din punct de vedere financiar.

Psihoterapia online – o tendință în creștere și în România

În țările din vest, psihoterapia online a devenit tot mai populară în ultimii ani. Și în România, a început să fie tot mai acceptată, datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Oamenii au conștientizat nevoia de ajutor profesional, motiv pentru care aleg să urmeze ședințe de terapie online. Cum pandemia COVID-19 a accentuat nevoia de îngrijire mentală, pentru cei afectați de izolare, anxietate și stres, ședințele online au devenit o soluție valoroasă.

Datorită avansului tehnologic, astăzi avem posibilitatea de a primi sprijin și îndrumare pentru problemele noastre emoționale, indiferent de locul unde ne aflăm. Așadar, atunci când simți că nu mai poți face față anumitor probleme sau stresul ori anxietatea atinge cote ridicate, solicită ajutorul unui terapeut. Cu răbdare și perseverență, vei reuși în cele din urmă să te bucuri de o viață mai armonioasă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top