Now Reading
Timpul liminal al femeii

Timpul liminal al femeii

eliza-kazan

I’m no longer a girl, not yet a woman.

Feminitatea nu este dată de sexul feminin, nici de vârstă, nici de maternitate, nici de sexualitate.
Păcatul ancestral, acela de a mușca din măr, i-a fost atribuit Evei. Totuși, adevărul este că Dumnezeu i-a oferit lui Adam cele două variante de cunoaștere, oferindu-i lui darul alegerii. Așa cum știm, Eva a fost plasată ulterior în acest cadru edenic. Ea nu a avut șansa să decidă. Zarurile fuseseră deja aruncate de către Adam. Eva a ales să îl urmeze ca să îl poată ajuta să se trezească, să reconsidere alegerea pe care a făcut-o inițial. Să facă tranziția de la iubirea instinctuală la iubirea sufletească.

Asta s-a întâmplat în toate timpurile și până în prezent.
Doar că acum, fiind un final de ciclu terestru, un moment liminal în care omenirea este în tranziție de la o etapă la alta, este momentul în care femeia trebuie să își reamintească misiunea, acea misiune de a salva bărbatul și lumea.
Însă, ca să aibă forța necesară, trebuie mai întâi să se salveze pe ea. Să își recupereze tot ce a pierdut din originile ei și până astăzi.
Femeia trebuie să își reocupe locul de femeie în propriul corp, conștientizând că este un generator de viață, de schimbare, de pace.

Acum cel mai important lucru este:

– Să te definești ca femeie;
– Să te educi ca femeie;
– Să ocupi în corpul tău locul de femeie;
– Să ocupi rolul tău de femeie în societate;
– Să ocupi locul tău în familie ca soție, mamă.

Dacă tu, ca așa-zisă femeie, nu știi ce-i cu tine, nu știi ce vrei, nu știi încotro te îndrepți, nu ești definită și pozezi ca victima circumstanțelor, ce aștepți de la viață?

Femeia nu a luptat pentru demnitatea ei de femeie, ci s-a lăsat călcată în picioare și terfelită de orice bărbat care a trecut prin viața ei.

Acum trebuie să învețe o mulțime de lecții la care e repetentă, iar asta i se pare destul de mult pentru ea.

Însă o femeie trebuie să învețe să-și revendice și să-și recupereze locul de femeie.

Să învețe să-și dea valoare pentru a nu mai permite nimănui să-i terfelească demnitatea de femeie.

Bărbatul nu poate să respecte femeia, pentru că ea nu se respectă și acceptă terfelirea ei.

Bărbatul va da zece pași înapoi când femeia de lângă el se va respecta, se va valoriza și se va iubi fără să mai cerșească la cel de lângă ea.

Altfel, el nu vede în femeie decât o slugă care se înjosește în fața lui ca să-i dea puțină atenție, doar atât cât are nevoie să-și satisfacă poftele sau necesitățile, făcând tot ce i se cere.

De aceea bărbatul valorizează de zece ori mai mult amanta decât femeia de lângă el. Pentru că amanta îl prioritizează doar pe el. Ea știe ce vrea, iar el o respectă.

Femeia inconștientă este o fabrică de făcut copii, programată să vrea un bărbat pe care să-l țină lângă ea făcându-i copii. Iar el, când vede asta, renunță la ea, deoarece bărbatul vrea să se distreze și să se bucure de ea, nu să aibă copii.

Cum vrei să fii fericită lângă un bărbat, dacă te lași călcată în picioare?

Bărbatul nu se schimbă dacă tu nu te schimbi și nu începi să funcționezi după principii sănătoase de viață și de relații interumane.

Până când femeia nu se trezește la realitate și nu încetează să mintă și să manipuleze prin copii, viața va continua așa.

Prin acest fel de a fi și de a se manifesta, femeia demonstrează cât e de limitată.

De aceea e necesară sensibilizarea și trezirea femeii, educarea ei cu idei și informații noi cu ajutorul cărora femeia să-și creeze o bază de viață nouă, sănătoasă.

Să se reconstruiască, să devină conștientă de rolul ei ca femeie, iubită, soție, și abia apoi mamă, și abia după aia să se gândească la un bărbat, la o relație.

Câte femei sunt pregătite să aibă o relație adevărată?

Ce înseamnă o relație pentru tine ca femeie?

Ce fel de relație vrei să ai dacă tu, ca femeie, nu știi ce-i cu tine, unde ești și ce vrei în viață?

Inconștiența femeii creează o relație toxică cu ea și cu ceilalți.

Despre bărbați putem vorbi la fel.

Pentru că ei sunt extrem de egoiști și inconștienți și vor totul doar pentru ei.

Sigur că atât femeia, cât și bărbatul, se pot recupera și reconstrui pentru a avea o relație sănătoasă, în armonie și cu drag.

Este important ca femeia să își cunoască obiectivul și să nu se mai abată de la drum. TOT ce a pierdut trebuie să recâștige.

Această redobândire a puterii personale necesită efort, fermitate, un nou mod de a fi care să o ajute să își recâștige respectul în fața bărbatului și a societății. Dar asta nu pentru a se ajunge la competiție, ci la complementaritate!

Doar adoptând un set de valori, o conduită de viață, femeia poate învăța să trăiască frumos.

Ce trebuie să redobândească femeia?

Să devină conștientă de propria valoare.
Să iasă din rolurile mentale de soție, mamă, casnică, gospodină și să aspire la mai mult, să înțeleagă faptul că mai presus de orice rol, există o misiune personală.

Femeia trebuie să înțeleagă că nu este un auxiliar, ci un verb, pentru că Femeia este cea care clădește bărbatul, mai întâi ca mamă, apoi ca parteneră și apoi ca mentor/îndrumător!

Însă ea trebuie să se conecteze cu valori supreme ca să își poată face această misiune.

Altfel, o femeie cu mintea întunecată va alege mereu să funcționeze prin manipulare, seducție, dominare, sexualitate, tehnici care o distrug și pe ea, și pe bărbat.
În toate și în tot, rolul important îl joacă femeia.

Iar dacă ea este inconștientă și plină de resentimente, umanitatea se manifestă așa, după cum vedem astăzi.

Lucrurile se vor schimba atunci când femeia și bărbatul vor renunța la orgoliu pentru a accepta transformarea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top