Anca Maftei: Reconectează-te cu tine!
Anca Maftei nu mai are nevoie de nicio introducere. Prezența ei spumoasă grăiește de la sine și umple tot spațiul, oriunde s-ar afla. O cunoașteți de la constelații, de pe rețelele de socializare, din aparițiile TV sau de la podcast-uri populare. Invitată pe canapeaua revistei Psychologies, Anca ne dezvăluie frumosul ei univers interior și ne oferă cu generozitate darul cunoașterii și disponibilității sale profesionale.
Psychologies: Anca dragă, ești invitata noastră Pe Canapea, să aduci la vedere câte ceva din laturile mai puțin accesibile publicului căruia te adresezi ca psihoterapeut. Vrem să aflăm care sunt atuurile și slăbiciunile tale și de unde îți aduni resursele. Să ne amintim lucruri bune, să le aducem la lumină și să le dăm putere. Îți propun să facem mai întâi o incursiune în copilărie.
A. M.: Eu m-am născut și am crescut primii ani din viață la Constanța. Am venit la București la cinci ani, când mama l-a urmat aici pe cel care i-a devenit al doilea soț. Am amintiri dure legate de tatăl meu natural. Dar țin minte cu plăcere că am stat o perioadă la munte, după ce am plecat din Constanța. Eu am crezut că vom locui mereu la munte, că vom avea mereu genul acela de viață foarte idilică și fericită, în hotel, că vom mânca numai la restaurant (râde). Dar, din păcate, a durat numai două săptămâni acea feerie pe care mă pregăteam să o adopt ca stil de viață.
Așa că mă observ și acum și constat că locurile mele de siguranță au legătură cu hotelurile, restaurantele, unde mă simt mereu răsfățată, înconjurată de atenție și grijă la detalii, cu servicii la dispoziție și cu certitudinea că e cineva disponibil pentru mine, într-un fel sau altul, oricând am nevoie.
Decodific aici un mod în care tu percepi, iată, siguranța, iubirea, prin servicii și prin disponibilitate.
A. M.: Da, ai dreptate. Este ceea ce ofer și eu acum în comunitatea mea. Pun la dispoziția celorlalți cunoașterea mea, ascultarea, empatia, prezența. Cred că e ceva ce mi-am dorit eu întotdeauna și acum dau mai departe.
Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.
Crescută la granița dintre România și Serbia, la confluența dintre două culturi, între două religii și vorbind trei limbi în casă, Delia Apostol-Hanzelik este o persoană deschisă și comunicativă, receptivă la noi provocări, mereu dornică de cunoaștere, cu o apetență deosebită pentru limbi străine și comunicare, literatură, teatru, medicină, psihologie și lucrul cu oamenii. Delia a urmat de-a lungul timpului mai multe direcții de formare de management și relașii publice la Universitatea de Medicină, FSJC și UNATC București. În prezent, este în proces de formare acreditată de psihoterapeut. Delia a călătorit foarte mult și a participat la multe formări și inițieri extracuriculare, din sfera medicinei complementare, naturiste și nu numai. În căutare de răspunsuri, a urmat cursuri de Qi-Gong, Medicină Energetică cu Donna Eden, Metoda Călătoria cu Brandon Bays, terapie florală Bach, cu formator acreditat de școala-mamă din Anglia, tehnici de eliberare emoțională EFT – metoda Matrix Reimprinting, practică tehnici de respirație conștientă după metoda lui Dan Brulé, tehnici de vizualizare și imagerie mentală, tehnici de meditație ghidată, dans energetic, Yoga, etc. Este formator și lector în diverse comunități de femei din România.