Cât te poate costa să fii fanul unei celebrități?
Aș zice: depinde. Depinde de cât de mult îl idolatrizezi, de cât de credul(ă) ești, de câtă putere financiară dispui…
Dar să trec la subiect.
Zilele trecute am fost contactată pe Facebook, în privat, de către Lionel Richie, care îmi cerea prietenia virtuală pe un grup numit Lionel Richie Private Chat.
Cine a prins lansarea melodiei We Are the World, compozitori Michael Jackson și Lionel Richie (probabil cei din generația mea) își amintește de EL.
We Are the World a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din întreaga lume și a devenit cel mai rapid vândut single pop american din istorie. We Are the World a fost certificat cvadruplu platină , devenind primul single care a fost certificat multi-platină. Premiile sale includ patru premii Grammy , un premiu pentru muzică americană și un premiu People`s Choise.
A rămas în istoria muzicii nu numai pentru că melodia a fost o capodoperă ci și datorită celor care au contribuit: Lionel Richie, Stevie Wonder, Paul Simon, Kenny Rogers, James Ingram, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jackson, Diana Ross, Dionne Warwick, Willie Nelson, Al Jarreau, Bruce Springsteen, Kenny Loggins, Steve Perry, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Bob Dylan, Ray Charles susținuți de cel mai frumos de-cor: Dan Aykroyd, Harry Belafonte, Lindsey Buckingham, Mario Cipollina, Johnny Colla, Sheila E., Bob Geldof, Bill Gibson, Chris Hayes, Sean Hopper, Jackie Jackson, La Toya Jackson, Marlon Jackson, Randy Jackson, Tito Jackson, Waylon Jennings, Bette Midler, John Oates, Jeffrey Osborne, Anita Pointer, June Pointer, Ruth Pointer and Smokey Robinson.
Nici nu știu dacă i-am menționat pe toți.
Presa scria:
“Cum faci să aduni peste 40 de superstaruri, cei mai cunoscuți artiști ai momentului, la o sesiune de înregistrare a unei piese pe care unii dintre ei nici nu o cunosc?”
Faci ce a făcut echipa care a adus pe lume hitul We Are the World: îi iei pe sus de la ceremonia decernării American Music Awards, îi bagi în studio la A&M Recording din Hollywood, în seara zilei de 28 ianuarie 1985 și nu le dai drumul timp de 12 ore.
La intrare, au primit un sfat din partea producătorului Quincy Jones: „Lăsați-vă mândria la ușă”. Ceea ce au și făcut. Cu simplitate și talent, acești minunați artiști și-au pus sufletul pe bandă și au înregistrat una dintre cele mai frumoase opere caritabile din toate timpurile.”
Eu și cei apropiați mie am cântat, am dansat pe melodia asta la toate petrecerile de atunci și am adus aprecieri (de atunci și până acum) pe YouTube, acestui mare compozitor, cântăreț, actor și în primul rând un mare OM: Lionel Richie.
Cum să nu fii încântat(ă) că această personalitate vrea să-i acorzi prietenia virtuală?
Apoi, din vorbă în vorbă m-a invitat pe aplicația Telegram pentru că acolo răspunde doar el, nu și cei din staff-ul lui.
Dar, pentru ca trăim într-o lume în care furtul de identitate este foarte des întâlnit pe rețelele sociale, am rămas în continuare vigilentă la tot ce a urmat.
Cred că este o deformare profesională (sunt psihoterapeut), dar pentru mine este și un joc amuzant, căpătat din lucrul cu acei clienți care apelează la serviciile mele psihologice. Este acea dorință de a afla cu cine am de-a face, care este adevărata personalitate a omului care intră în contact cu mine, pentru ce a venit cu adevărat la cabinet.
Pentru că de multe ori oamenii aleg să joace un rol, nu sunt sinceri.
Și semnele au început să apară.
Știam că suntem în țări cu fus orar diferit. Așa că l-am întrebat cât este ora la el. A durat ceva până mi-a răspuns (se documenta?) dar a răspuns corect.
Dar, m-am trezit cu mesaje în toiul nopții (la el) când la mine era ora 10 AM. Chiar l-am certat că stă treaz la ora 3 AM.
În fine, a venit și momentul dezvăluirii.
M-a anunțat că îmi dă o veste foarte bună pentru mine.
I-am spus că intuiesc despre ce este vorba și vreau doar să-mi confirme > în luna august va susține un concert în Romania?
Știam asta din reclamele care au apărut cu acest anunț, dar în care nu se specifica luna, ziua, ora..
Da, mi-a confirmat
Și chiar mi-a spus că va face mai mult pentru mine, îmi va da un bilet VIP, dar… ei bine aici s-a făcut LUMINĂ. M-a întrebat cu cât vreau să contribui la venirea lui.
Eu care nu las lucrurile neterminate „în coadă de pește” îl întreb dacă el caută sponsor >> că dacă este așa, face o mare greșeala dacă își închipuie că sunt vreo bogată care îi poate sponsoriza venirea.
A rămas în continuare pe poziție întrebându-mă cât vreau/pot să dau pe un bilet VIP. Mie mi s-a făcut brusc GREAȚĂ, dar am mers cu jocul până la capăt și am convenit asupra unei sume. Mi-a spus că voi fi contactată imediat de Staff-ul lui, pentru a afla cum pot intra în posesia biletului (asta însemnând ora 4 dimineața la ei). M-am și gândit „mă da ce foame de bani au ăștia, că nu dorm nici noaptea”
Chiar dacă situația era, după mine, de tot c_c_tul pentru poziția lui, încă mai credeam că este o situație adevărată, nu o țeapă. Aveam emoții și repetam fraze în limba enleză pentru ce ar putea să mă întrebe, dar și pentru descoperirea unui eventual fals.
Și m-au contactat!
Și m-au contactat. Din discuția purtată în limba română (o română la fel de stâlcită ca și cea avută în dialogul cu Starul Lionel) după ce m-a plimbat „pe după cireș” și nu-mi spunea ce vrea…(mă întreba câte bilete vreau … că biletele sunt și 450 $ dar si la 950 $) a trebuit să-i somez să-mi spună clar ce vor.
Dacă vor să le transfer banii în avans și când au de gând să-mi trimită biletele.
Când au văzut că sunt directă, m-au anunțat că nu-i nevoie să plătesc toata suma, dar măcar un avans din ea – ca să fie siguri că pot conta pe mine.
Ei bine, era momentul să închei toată mascarada asta, că timpul meu este prețios.
Le-am răspuns că nu am crezut nici o clipă 100% că situația este adevărata și nu cred că o persoană atât de importantă cum este LR poate să se preteze la astfel de găinării.
Așa că am dat blok, la acest grup de pe Telegram al Staff-ului.
Pe El nu l-am blocat încă, pentru că s-ar putea ca acel dialog de pe Telegram să folosescă drept dovadă în urmărirea penală – dacă va face cineva reclamație.
Dacă era chiar el, cel adevărat?
Acum, EL (LR) stă la gardul Chat-ului din Telegram și îmi trimite mesaje: „ ce mai faci?”, „ești ocupată?”… Am văzut și o încercare de call … Norocul meu este că am pus Telegram pe Mute, ca să nu mă mai derajeze.
Sinceră să fiu, îmi pare rău. Dacă era chiar el cel adevărat?
Poate în acel call mi-ar fi cântat una dintre melodiile mele preferate : „Lady” sau „Hallo”…
Dar, chiar și așa prefer să idolatrizez artistul, dar să mă țin la distanță de acest om cu caracter urât.
Voi ce ați fi făcut?
Cu prietenie, Magdalena
P.S. Dă mai departe mesajul, poți face un bine și altora.
Sunt consilier psihologic și psihoterapeut la propriul meu Cabinet de Psihologie, atestat de Colegiul Psihologilor din România. Sunt o ființă care a studiat și acumulat cu ajutorul cursurilor de specialitate informații prețioase, adăugând la ele cunoștințele oferite de experiențele de viață, cărți, workshop-uri, mentori și multe alte surse. Tot ce am dobândit a fost util pentru a-mi face viața mai împlinită, mai frumoasă. De aceea vin acum să împărtășesc cu tine această cunoaștere, pentru a te ajuta.