Ce ascunde un anumit comportament neglijent cu banii?
Cand un barbat isi uita cheile de acasa dupa o cearta cu sotia, inseamna ca, de fapt, nu prea ii vine sa dea ochii cu ea… Persoane cu o memorie excelenta uita frecvent numele unui anumit coleg. Lapsus?
Da, sau poate respingere, ca sa nu zic antipatie. Toate astea (si exemple ar mai fi) sunt acte ratate. Adica, mici scurt-circuite ale subconstientului – locul in care aruncam chestiile „nedemne” de a fi constientizate, sau zidul de care se izbesc lucrurile prea „explozive” ca sa mai stea ingramadite in inconstient.
Daca iti tii banii prin toate buzunarele/borsetele/posetele si cand ii scoti sa platesti par proaspat iesiti de la storcator, asta ar putea trada o parere nu prea buna pe care o ai despre ei, indiferent cat de multi ai avea.
Poti fi un personaj boem, care nu da doua parale pe… parale, si nu sta sa netezeasca bancnotele si sa le aranjeze frumos in portofel, asa ca le arunca pe unde nimereste pentru ca, nu-i asa, „money can’t buy you love”, vorba lui Lennon. Privesti banii ca pe un rau nu foarte necesar.
Poate ca, dimpotriva, esti o persoana care multa vreme s-a luptat cu tot felul de lipsuri, si, in fine, cu ambitie si eforturi numai de tine stiute, ai reusit sa obtii un anumit statut. Care se traduce si in venituri constante si substantiale. Dar consideri ca zbaterile tale sunt numai ale tale, si poate ca nici macar nu mai vrei sa-ti amintesti despre zilele negre, asa ca incerci sa te convingi si sa lasi impresia ca, de fapt, banii nu sunt chiar atat de importanti pentru tine. Cum poti face asta? Neducandu-le „grija”. In fond, acum ai destui, nu?
De fapt, tomai asta e, ca niciodata nu-s destui…
Laura Nureldin
editor-prezentator, The Money Channel