Now Reading
Două medalii de aur la Premiile de excelență Vinul.ro 2024 pentru Spumantele Villa Vinèa

Două medalii de aur la Premiile de excelență Vinul.ro 2024 pentru Spumantele Villa Vinèa

Revista Psychologies

Crama Villa Vinèa a primit două medalii de aur la Premiile de excelență Vinul.ro 2024. Anul acesta, evaluarea s-a desfășurat în două sesiuni separate, în cadrul cărora juriul a acordat punctaje fără a cunoaște identitatea vinurilor, pentru a decide care dintre ele vor primi medaliile Vinul.ro. În total, în ambele sesiuni, au fost acordate 6 Mari Medalii de Aur (dintre care 2 pentru categoriile „Dulce & Aromat”) și 58 de Medalii de Aur (inclusiv 7 pentru „Dulce & Aromat” și 1 pentru categoria BIO).

8 comisii profesioniste au evaluat cele aproximativ 200 de vinuri dintre care s-au ales medaliatele Vinul.ro 2024

Unul dintre avantajele organizării Premiilor de excelență Vinul.ro 2024 a fost posibilitatea de a distribui probele primite în două sesiuni: aprilie și septembrie. Ediția actuală a avut ca intervale pentru medalii: >95 puncte – Mare Medalie de Aur; 90-95 puncte – Medalie de Aur; 85-90 puncte – Medalie de Argint, însă numărul mare de medalii de aur nu a permis acordarea celor de argint.

Medaliile Vinul.ro au un rol de diferențiere calitativă în piață, afișarea lor pe sticle venind în sprijinul consumatorilor și oferind acestora argumente suplimentare de achiziție.

În urma jurizării din luna septembrie, spumantele Villa Vinèa Rosé Celést 2021 (Pinot Noir) și Cuvée Celést 2019 (Chardonnay & Pinot Noir) au fost obținut punctaje de 90,2, respectiv 90 de puncte, câștigând 2 din cele 5 medalii de aur acordate la categoria spumante.

„Participarea la Premiile de excelență Vinul.ro a devenit o tradiție pentru crama Villa Vinèa. Suntem încântați că, și de această dată, calitatea vinurilor noastre a fost recunoscută în cadrul acestei competiții. Suntem, mai ales, mândri că ambele noastre spumante au câștigat medalii de aur, dovedind, astfel, angajamentul nostru profund pentru excelență și poziționându-ne ca unul dintre liderii acestei categorii. Odată cu fiecare an și medalie câștigată la astfel de evenimente prestigioase ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru: să transformăm Valea Târnavelor într-o regiune oenologică de renume internațional”, a declarat Mircea Matei, General Manager Villa Vinèa.

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care cuprinde branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca și Wild Country.

Crama se întinde pe o suprafață de 70 de hectare, unde sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri, precum Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner. În prezent, compania produce 20 de tipuri de vin, organizate în trei categorii: Premium, Selection și Classic.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top