Now Reading
Gala aniversară care celebrează VIAȚA în cinstea celor care de 35 de ani dăruiesc copiilor ZILE

Gala aniversară care celebrează VIAȚA în cinstea celor care de 35 de ani dăruiesc copiilor ZILE

Revista Psychologies

Joi 26 septembrie, Children in Distress și-a sărbătorit cea de-a 35-a aniversare cu o cină de gală la București. ASR Prințesa Maria, sub patronajul regal al căreia stă acum fundația, s-a adresat audienței, iar la eveniment a participat și adjunctul Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Dr. Rebecca Shah. Gala a reunit pe mulți dintre fondatorii și sponsorii inițiali, precum și pe managerii de azi ai Fundației, care au venit din Marea Britanie, Statele Unite, Scoția și din Germania. A fost prezent și misionarul de caritate părintele Steven Smith, precum și părintele Nevsky Everett și ambasadorul portughez Paulo Cunha Alves.

Children in Distress/Copii în Dificultate este una dintre primele fundații care au activat în România postdecembristă. A luat ființă imediat ce ecranele europene au fost inundate cu imaginile de groază ale orfelinatelor unde copiii infectați cu HIV și bolnavi de SIDA erau aproape lăsați să moară. Pentru ei, fundația a adus ajutoare, prin grija pastorului englez Rev. Dr. John Walmsley, și a înființat primul spital specializat, la Cernavodă, sub numele de Sfântul Laurențiu. Apoi, după stingerea crizei HIV/SIDA, fundația a înființat centre hospice pentru copii cu afecțiuni neurologice severe, centre de terapie pentru copiii cu autism și alte dificultăți de învățare și centre educaționale. Generații de alți copii defavorizați din România au primit ajutor din partea fundației.

Poate cel mai impresionant moment din Gală a fost cel în care președinta fundației Copii în Dificultate din România, Valentina Smith, a prezentat pe scenă o astfel de familie, al cărei destin a devenit optimist datorită ajutorului oferit de Fundație și ai cărei descendenți au devenit acum donatori.

„În ciuda dificultăților și provocărilor continue, în centrele noastre am transformat moartea în viață, iar durerea și tristețea le-am transformat în bucurie pentru mii de copii și familiile lor…

Într-o lume zguduită de războaie și calamități naturale, vă suntem recunoscători că ne-ați deschis sufletul și inima, iubindu-ne copiii, crezând în cauza noastră și ajutându-ne să ne îndeplinim cu fidelitate misiunea: „să vindeci, câteodată; să ajuți, deseori; să alini, întotdeauna ”. a spus Valentina Smith, adresându-se donatorilor și invitaților.

Sâmbătă 27 septembrie, membrii Fundației Children in Distress din Marea Britanie, unii dintre ei donatori de acum 35 de ani, alții contributori și alții descendenți ai acestora, s-au întâlnit la Biserica Anglicană din București cu cel mai activ membru al Fundației de la București, înotătorul Mihai Badea, întors de curând din formidabila sa cursa caritabilă în ape deschise, în Lake Powel din SUA.

 

După serviciul divin de mulțumire, alături de doi dintre copiii îngrijiți de fundație, Cristina și Andrei, și de misionarul de caritate părintele Steven Smith, Mihai a povestit celor prezenți despre ceea ce îl leagă de Fundația Copii în Dificultate, despre cursa sa, despre cum gândul la copii și misiunea sa, pe care o vede ca o misiune spirituală, i-au permis să înainteze și să izbândească prin toate dificultățile acestei curse nemaivăzute. Exact așa cum copiii și familiile în dificultate ocrotite de Fundație vor izbândi mai departe.

Cu modestie și recunoștință, cu pasiune și dăruire, vorbele lui Mihai Badea au însuflețit întreaga congregație, așa cum performanța sa a ajutat la vizibilitatea noului proiect al fundației Casa dintre Brazi, care capătă din ce în ce mai mult sprijin în țară și străinătate.

După cum la sfârșit de 1989 Children in Distress aducea o premieră în România: îngrijirea specială dedicată copiilor cu HIV si SIDA, în 2024, după 35 de ani, CID pregătește o nouă premieră, centrul de respite care sau de terapie de reconectare care este Casa dintre Brazi din Zărnești, casa care va crea acel sanctuar de răgaz sau vacanță care este necesar pentru a aduce reconectarea familiilor greu încercate.

Alătură-te și tu. Orice sumă donată e importantă.

Sau trimite un sms cu textul ZILE, la 8844 și transformă 2 euro în viață.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top