Now Reading
Mihai Badea înoată pentru bine. 60 de ore. 130.000 de metri

Mihai Badea înoată pentru bine. 60 de ore. 130.000 de metri

Revista Psychologies

Mihai Badea înoată spre Casa dintre Brazi din Zărnești: prin Lake Powell, din Utah în Arizona.
Dar mai întâi a înotat, pe 29 iunie, 40 km în Canalul Siderurgic Călărași. Timp de 14 ore, continuu. Un maraton. Sună de necrezut, dar așa sunt toate aventurile. Aventurile sunt însă sursă de entuziasm, curaj și putere, atunci când afli mai multe. Așadar:

Eroul aventurii:

Mihai Badea are 51 de ani, a fost poloist și militar, este tată și în ultime vreme are un vis constant: să ajute copiii în dificultate.

Cauza aventurii:

Casa dintre Brazi – casa de vacanță proiectată a se construi la Zărnești pentru a adăposti copii, în special pe cei din familii defavorizate, în timpul a ceea ce viața a făcut pentru ei de necrezut: vacanța! Copiii ocrotiți de Fundația Copiii în Dificultate au dizabilități și provin din familii defavorizate care nu pot face singure față acestei situații. Sunt copii care trec din spital în spital, existența lor se măsoară adesea în viteza poticnita a unui scaun cu rotile. Vacanța este acum pentru ei un vis frumos, pe care Casa din Brazi își propune să îl concretizeze. Va fi un spațiu adecvat lor, dar incluziv, copiii vor fi găzduiți alături de familiile lor și laolaltă cu alți copii, fără dizabilități. Nu va fi un spital, ci un spațiu de joacă, distracție, vacanță, veselie. Pentru aceasta este nevoie de o construcție specială, care se va ridica la Zărnești. Există locul, există planurile… Urmează a se realiza construcția și se începe cu gardul. Costurile sunt desigur foarte mari și aici a intervenit misiunea pe care și-a asumat-o Mihai Badea.

Misiunea:

Pentru a strînge banii necesari pentru Casa dintre Brazi a intrat în acțiune Mihai, un prieten constant al Fundației Copii în Dificultate. Înotase pentru cauza copiilor anul trecut 115 km în Dunăre fără oprire, timp de 30 de ore. Pentru august 2024, el și-a propus un obiectiv atât de ambițios încât nu a mai fost atins înainte decât de un singur pămîntean: să parcurgă înot, continuu, marele Lake Powell, un lac de acumulare, o întindere uriașă de apă care acoperă canionul care desparte statele americane Utah și Arizona, USA. O aventură care i-a lăsat fără respirație pe specialiști, care va fi documentată atent și la care poate participa fiecare dintre noi, cu speranța și curajul, ajutându-l pe Mihai să-și îndeplinească obiectivul, cumpărând lungimi de curaj, cu 31 ron.

Antrenamentul:

A fost realizat cu succes pe 29 iunie – 40 km înot continuu în Canalul Siderurgic din Călărași. De ce acolo? Spune chiar Mihai Badea:

,, Există o diferență considerabilă între un fluviu și un lac, în ceea ce privește înotul. Într-un fluviu, precum Dunărea, curenții pot juca un rol major în înaintare. Dacă ai norocul să nimerești curenți buni, aceștia te pot ajuta să câștigi cel puțin un kilometru, poate chiar un kilometru și jumătate în plus, fără un efort suplimentar semnificativ. Pe de altă parte, într-un lac de acumulare, cum este Lake Powell, absența curenților înseamnă că fiecare metru parcurs depinde în totalitate de efortul propriu. Practic, fără niciun curent care să te ajute, înotul devine mult mai solicitant.

În plus, acest antrenament a fost esențial și pentru echipa mea. Am avut ocazia să testăm nutriția și să ne sincronizăm, ceea ce a consolidat încrederea și coordonarea dintre noi. Acest antrenament m-a învățat cât de important este să rămân concentrat și să îmi păstrez energia pentru a putea finaliza cu succes cursa. Menținerea vitezei constante nu doar că mi-a testat rezistența fizică, dar și disciplina mentală, ambele fiind esențiale pentru a duce la bun sfârșit astfel de provocări.” .  ”Mihai Badea, un om NE-obișnuit

Așadar, Mihai este în formă, iar echipa sa este sudată și eficientă (și rolul echipei este fundamental într-un maraton înot).

Urmărește antrenamentele și performanțele lui Mihai Badea în cursa pentru Lake Powell.

Și nu uita că poți fi alături de el cumpărând lungimi de curaj de aici: https://www.bilete.ro/casa-dintre-brazi/, care se transformă în metri de gard pentru Casa Dintre Brazi!

Despre Fundația Copiii în Dificultate și  Casa dintre Brazi citește aici: https://casadintrebrazicid.com.ro/

Trimite un sms cu textul ZILE, la 8844 și 2 euro se vor transforma în metri de gard.

Fundația Copii în Dificultate:

“Copii în Dificultate” a fost fondată în anul 1990 de Reverendul Dr. John Walmsley. Şi astăzi, CID desfăşoară programe de asistenţă şi protecţie pentru mai multe categorii de copii: cu dizabilităţi, cu boli cronice în fază terminală, infectaţi cu HIV /SIDA, copii cu risc de abandon familial şi şcolar. De peste 35 de ani, a fost “ACASA” pentru sute de copii abandonaţi în spital de propria familie pentru că s-au născut cu probleme grave. Pentru unii, acești copii sunt doar cifre într-o statistică. Pentru Fundația Copii în Dificultate sunt misiunea supremă. O misiune care este o permanentă luptă contra – cronometru cu neputința și cu bolile incurabile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top