Now Reading
4 situatii in care nu e bine sa incepi o relatie

4 situatii in care nu e bine sa incepi o relatie

Revista Psychologies

Cautarea unui partener este un demers mai mult sau mai putin continuu, uneori mai activ, alteori constientizat mai putin. Chiar daca suntem intr-o perioada in care simtim nevoia de a nu mai fi singuri, exista anumite situatii in care, daca ne aflam, mai bine amanam implicarea intr-o relatie.

 

Incheierea unei relatii amoroase

Recent iesiti dintr-o relatie cu un partener, multi dintre noi simt nevoia de a acoperi acest gol prin gasirea unui nou partener.

Sperand astfel sa evitam suferinta, reusim sa sarim si peste perioada fireasca de vindecare, carand tot bagajul frustrarilor cu noi, in relatia viitoare.

Mai mult, considerentele pe care ne alegem noul partener tind sa nu aiba nicio legatura cu ce ne dorim de fapt. Ajungem de multe ori in relatii cu persoane cu care nu avem prea multe in comun decat o disponibilitate de moment.

Datingul dupa o despartire, poate fi sanatos, dar inceperea unei relatii pana nu ne separam complet de trairile relatiei trecute, nu este.

 

Tragedia personala

Evenimentele marcante precum pierderea unei persoane dragi sau a locului de munca, sunt destabilizatoare la nivel personal, plasandu-ne intr-o pozitie de nesiguranta si vulnerabilitate.

Suferinta, schimbarea realitatii cu care suntem obisnuiti, confruntarea cu neprevazutul mai ales in conditii sumbre, ne poate apropia de o anumita persoana din tendinta de a ne agata de ceva, de a ne gasi un sprijin.

Din pacate, in asemenea situatii, sprijinul real vine din partea membrilor familiei si a prietenilor. O noua relatie s-ar plasa sub umbrela devizului repara-mi viata si nu va fi altceva decat un esec.

Amagirea cu un sentiment fabricat din nesiguranta nu ne ajuta sa rezolvam problema reala si nici sa fim autentici in relatia noua.

 

Suferinta fizica

Fie ca este vorba despre o conditie trecatoare sau un diagnostic ceva mai complicat, noua situatie ne pozitioneaza intr-o atitudine dependenta.

Este firesc sa avem nevoie de sprijin in aceste momente, dar cautandu-l intr-un nou partener nu facem decat sa manipulam situatia atat in defavoarea noastra cat si a lui.

Baza relatiei este compasiunea din partea partenerului si abandonul din partea noastra. Cum prin astfel de situatii nu putem trece decat singuri, sprijinul moral si afectiv vine cu autenticitate doar din partea apropiatilor nostri.

 

Sentimentul profund al singuratatii

Fie ca am ales sa fim single o perioada, fie ca nu am gasit in ultimul timp niciun partener care sa ne deschida apetitul pentru o relatie, sau trecem printr-o perioada in care ne simtim invizibili pentru cei din jur, inevitabil ne vom confrunta cu momente de… deznadejde.

Si in astfel de momente avem tendinta sa ne lasam garda jos, sa ne declaram infranti de statut, sa ne analizam asteptarile si sa ne catalogam singuri ca fiind prea pretentiosi.

In consecinta putem alege pe principiul… ceva, numai sa fie! Sfatul ar fi sa nu cedam vulnerabilitatii de moment si gandurilor negative pentru ca singuratatea poate fi o perioada de redescoperire si reechilibrare pe care o putem valorifica.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top