5 moduri simple de a face sexul mai romantic
Pentru unele cupluri, sexul poate fi un subiect incomod, și, cu atât mai mult, sexul romantic și intim devine un efort înfricoșător. Fă lucrurile mai simplu și respectă acești pași, satisfacția e garantată!
Cuplurile satisfăcute din punct de vedere sexual sunt legate emoțional între ele atât în interiorul, cât și în exteriorul dormitorului.
Astfel, cheia fericirii pe termen lung este ca ambii parteneri să-și susțină și să-și valorifice prietenia reciprocă. Iată cinci pași care pot face sexul mai romantic în relația voastră.
Învățați arta de a vorbi despre sex
Un obstacol major în a avea o viață sexuală bună este acela de a vorbi despre sex. Deoarece este un subiect atât de sensibil, multe cupluri îl evită, mai degrabă decât să-și spună reciproc ce au nevoie.
Citește și:
De ce ideea de dragoste la prima vedere este o capcană
Ce să faci şi ce să eviţi dacă bănuieşti că partenerul tău este infidel
A vorbi despre sex este o modalitate puternică de a aprofunda intimitatea și conexiunea emoțională. Permite partenerilor să-și exprime plăcerile și opiniile și să colaboreze pentru a construi o relație sexuală semnificativă între ei.
Redefiniți sexul
Fiecare persoană aduce în relație propria atitudine, unică, despre sex. Adesea, bărbații se îngrijorează despre performanța lor, iar femeile își fac griji în legătură cu modul în care termină.
În loc să încerce să se concentreze asupra rezultatului final, este nevoie ca ambii parteneri să încetinească și să se bucure de întreaga experiență. De fiecare dată când vă întoarceți unul spre celălalt, construiți încredere și intimitate.
Construiți „hărțile erotice ale iubirii“
O „hartă erotică a iubirii“ este un ghid pentru ceea ce îți activează sau nu partenerul din punct de vedere erotic.
Construirea unei hărți a corpului și dorințelor partenerului poate fi realizată punându-i acestuia întrebări specifice despre ceea ce îi place și ce are nevoie:
„Ce ți-a plăcut în legătură cu sexul de data trecută?“. Sau: „Ce ai nevoie pentru ca sexul să fie mai bun pentru tine?“.
Creați ritualuri pentru inițierea și refuzul sexului
Presupunerea că partenerul îți poate citi mintea, este falsă și limitează profunzimea relației intime. A învăța cum să spui „nu“ partenerului,
într-un mod în care să nu se simtă rănit, este la fel de important ca și a învăța cum să te descurci cu partenerul tău care spune „nu“. Atât inițierea, cât și refuzul sexului reprezintă un dans care poate fi regizat, pentru a face ca „da“ sau „nu“ să se simtă mai puțin personal și mai acceptabil.
Cum să spui „da“ – În timp ce mulți dintre noi visează ca partenerul nostru să fie atât de conectat cu noi încât să „pot să-i spun doar că îl vreau“, de cele mai multe ori semnele noastre „evidente“ nu sunt chiar atât de evidente. Discutați despre semne, verbale și nonverbale, pe care vă puteți baza și pe care le așteptați cu nerăbdare.
Cum să spui „nu“ – Vor fi momente când nu vei avea starea de spirit necesară. Cheia pentru menținerea legăturii emoționale este de a refuza, delicat, sexul. Atunci când îți învinovățești partenerul, când te retragi emoțional sau când îți reții afecțiunea fizică pentru că a spus „nu“, oferta pentru sex nu a fost, de fapt, o ofertă, ci a fost o cerere. Este o ofertă dacă-i arăți empatie atunci când spune „nu“.
Purtați mereu discuții despre intimitatea sexuală
Îmbunătățirea vieții sexuale nu se întâmplă peste noapte. Faceți un efort intenționat pentru a continua să vorbiți despre sex în relația voastră. Puneți întrebări și fiți curioase să aflați cele mai intime dorințe ale partenerului. Exprimați deschis ce aveți nevoie și veți avea o viață sexuală conectată emoțional și plină de satisfacții.
De Nadia Gorduza, fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman, cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite. http://www.idtherapy.ro,[email protected], +40751 202 272
Foto: Shutterstock