Adevăratele motive pentru care facem sex înainte de căsătorie
Există numeroase motive pentru care avem libertatea de a face sex înainte de căsătorie. Și nu au nicio legătură cu sistemul de credințe. Iată explicațiile practice.
Citește și:
Cum să ai inițiativă fără să te considere o femeie disperată
De ce trebuie să vorbiți despre copii înainte de căsătorie
În țările dezvoltate femeile sunt mult mai active sexual. Dacă în urmă cu 100 de ani, procentul femeilor care întrețineau relații sexuale înainte de căsătorie era de 10%, acum ele reprezintă majoritatea.
Contracepția
Odată cu apariția mijloacelor de contracepție, femeile nu se mai tem de sarcini nedorite, motiv pentru care acestea nu mai reprezintă motive de a amâna sexul până după căsătorie.
În acest sens, evenimentul cheie este răspândirea metodelor contraceptive la începutul anilor ’70.
Datorită eficienței acestora și a faptului că pot fi controlate de femei, a dispărut anexietatea cauzată de sarcină.
Mai puțină supraveghere din partea părinților
Având în vedere că familia modernă presupune doi părinți care muncesc în egală măsură, adolescenții sunt mai puțin strict supravegheați. Astfel, mulți dintre ei folosesc acest motiv pentru începerea vieții sexuale.
Totodată educația ne determină să plecăm de lângă părinți pentru a studia în alte orașe, iar noul mediu încurajează exprimarea și din punct de vedere sexual. În contrast, pe vremuri, rareori găseai femei tinere care să nu fie însoțite sau supravegheate.
Maturizarea sexuală a femeilor
În anii ’60 femeile erau mature sexual și deveneau fertile în jurul vârstei de 16 ani. În prezent, acest lucru se întâmplă deja de la 11-12 ani. mai mult, vârsta căsătoriei este tot mai târzie, majoritatea alegând căsnicii după 29 de ani.
Prin urmare, existând o distanță de 10-20 de ani între pubertate și căsătorie, este greu de crezut că ar fi posibilă abstineța sexuală totală.
Femeile fac carieră…
… iar cariera înseamnă locuri de muncă bine plătite și satisfacții. Prin urmare, femeile investesc tot mai mult în educație și pregătire, iar numărul celor singure, care amână căsătoria, este în creștere. Cea mai mare parte a acestor femei sunt active sexual.
Totodată, pe vremuri, femeile erau dependente financiar de tată, iar apoi de soț. Acum, beneficiind de independență economică și devenind în multe cazuri susținătorul principal, din punct de vedere financiar, al unei familii, sunt mai libere să își controleze viața sexuală. Mai mult sex premarital și mai multe mame singure.
Femeile au devenit mai competitive
Femeia contemportană este mult mai competitivă atât în privința educației, politicii, a carierei sau sportului pe care îl practică.
Competitivitatea este asociată cu un nivel hormonal crescut al dorinței sexuale în ambele sexe.
Prin urmare, profilul de risc al femeilor începe să semene cu cel masculin, iar acest lucru se vede și din problemele legate de consumul de alcool sau șofatul periculos. De asemenea, a scăzut aversiunea față de anumite practici sexuale, crescând sexualitatea premaritală.
Declinul căsniciilor
Aproximativ 1 din 5 femei nu s-a căsătorit niciodată, iar dintre cele căsătorite, șansele să rămână cu aceeași persoană toată viața sunt foarte mici.
Timpul petrecut în căsnicie este din ce în ce mai scurt, multe cupluri ajungând la divorț, chiar dacă majoritatea persoanelor divorțate se recăsătoresc.
În Statele Unite aproape jumătate dintre căsătorii ajung la divorț, iar durata primei căsnicii este în medie de 7 ani.
Între femeile necăsătorite, cele care se căsătoresc târziu și cele divorțate, în număr mare ajung să trăiască single, fără un partener, crescând astfel șansele sexului premarital.
Piața partenerilor
Un număr mare de femei singure și active sexual înseamnă că bărbații nu mai sunt nevoiți să se căsătorească pentru a se bucura de o viață sexuală activă.
Cu cât cresc șansele ca un bărbat să poată întreține relații sexuale cu un număr mai mare de femei atractive, fără a-și lua un angajament pe termen lung, cu atât scad șansele ca el să fie interesat de căsătorie.
Prin urmare, relațiile romantice sunt negociate pe baza a ceea ce își doresc bărbații, respectiv sex de la începutul relației, cu interes scăzut față de un angajament permanent precum căsătoria.
Ironic, femeile au pierdut puterea în relații, în același timp în care au câștigat-o în economie.
Foto: 123rf.com