Dating: 2 sfaturi utile dacă ești în căutarea unui partener
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să îți cauți un nou partener amoros. Înainte de a porni la drum, iată două sfaturi utile.
Citește și:
6 calități de care să ții cont când îți alegi partenerul de cuplu
4 semne că un bărbat este îndrăgostit de tine
Simte-te confortabil cu tine însăți
Cu toții avem nesiguranțe și fiecare dintre noi își știe sau își imaginează defectele. Dar nu odată, părerea celor din jur nu coincide cu cele mai mari temeri ale noastre.
De regulă, ceilalți ne pot oferi o oglindă foarte bună, iar noi putem lua informațiile pentru a le folosi în avantajul nostru. Cu siguranță ai primit complimente, iar în experiența ta de viață ai avut ocazia să îți identifici „punctele forte”.
Gândește-te la toate acele calități și avantaje care îți sporesc încrederea în sine.
Învață, treptat, să te accepți ca fiind o persoană reală, cu defecte și neajunsuri și să te simți confortabil cu felul în care ești. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine, iar anumite lucruri le poți schimba tu la tine. Dar fără a-ți limita acțiunile și interacțiunile raportându-te mereu la o versiune a ta mai bună – „better self”.
Nu aștepta să te simți bine cu tine abia atunci când ai pierdut cele 5, 10 sau 15 kilograme ci începe de pe acum. Nici nu-ți spune că vei avea mai mult entuziasm și bună dispoziție abia după ce vei îndeplini un anumit obiectiv.
Toate acestea sunt piedici în calea momentului prezent… pe care astfel îl ratezi. Mai mult, dacă ești în căutarea unui partener, nesiguranțele iau forme și interpretări pe care celălalt nu le poate înțelege, devenind o barieră în calea cunoașterii.
Învață din greșelile trecutului
Nu este recomandat să ne uităm prea mult în urmă pentru că ceea ce s-a petrecut deja, rămâne neschimbat.
Chiar dacă nu ne place sau ne-am săturat să auzim asta, din trecutul nostru avem de învățat niște lecții. Iar dacă istoria se tot repetă și crezi că „este ceva în neregulă cu tine”, în realitate doar refuzi să înveți lecțiile respective.
Se spune că fiecare avem un tipar relațional. Dacă era cel potrivit, atunci nu ne-am căuta acum un alt partener. Desigur, motivele pentru care nu suntem acum într-o relație pot fi multiple, dar deseori, motivul de bază este fie alegerea unui același tipar nefericit, fie reproducerea unui tipar comportamental.
Schimbarea începe întotdeauna cu tine, iar primul pas este să aduci la un loc informațiile despre relațiile trecute și să găsești numitorul comun. Începând de acolo te poți pregăti pentru vindecarea autentică și pentru o eventuală nouă relație.
Foto: shutterstock.com