7 semne ca relatia ta de cuplu este de durata
Desi fiecare relatie este unica in felul ei si nu exista cuplul perfect, sunt cateva semne care iti arata daca tu si partenerul tau va indreptati catre o poveste de lunga durata.
Diferentele va apropie
Se spune ca cine se aseamana se aduna, dar si ca opusurile se atrag. Oare care varianta este adevarata in cazul relatiilor?
Oamenii au tendinta sa formeze un cuplu cu cei cu care au lucruri in comun, cu cei care au aceleasi valori ca ale lor, dar exista si relatii care functioneaza in ciuda diferentelor: relatia dintre vegetarieni si cei care consuma carne, dintre amuzant si serios, dintre extraveriti si introvertit, dintre sarac si bogat etc.
Daca partenerul tau are trasaturi extreme, nu inseamna ca trebuie sa le ai si tu, desi deseori este mai usor daca nu te afli nici la polul opus. Echilibrul este cheia.
Totusi, sunt situatii in care cei doi parteneri se pot adapta si completa reciproc, fiecare venind in relatie cu trasaturi si comportamente pozitive ce pot facilita cresterea celuilalt.
Trasaturile dorite
In ciuda diferentelor dintre idealurile si prioritatile oamenilor, aproape toti barbatii si toate femeile isi doresc pe cineva afectuos, de incredere, pe care sa se poata baza.
Daca partenerul tau este afectuos cu tine si cu alti oameni, este un semn bun. De asemenea, este un semn bun daca este stabil emotional si de incredere.
Daca observi ca este distant si narcisist cu ceilalti, dar se poarta frumos cu tine, acesta ar putea fi un potential semnal de alarma. Modul in care se poarta cu cei din jur, poate scoate la iveala adevaratul lui caracter.
Similitudinile
Intr-o relatie pot sa apara probleme daca partenerii au calitati diferite. Am vazut cum celebritati foarte atragatoare si foarte bogate se casatoresc cu persoane din alta categorie sociala si cu vizibil mai putine calitati, iar dupa o anumita perioada de timp, ajung la divort.
Toti ar vrea un partener de nota zece, dar daca cineva de nota sase are un partener de nota zece, sunt sanse ca primul sa isi faca griji constant ca isi va pierde jumatatea.
Dar daca ai un partener cu aceleasi calitati ca ale tale, poti avea o relatie frumoasa si de durata. Si nu, aceasta nu este o regula generala… exceptiile exista.
Dar inainte de a incepe o relatie, evalueaza corect care sunt sansele ei de reusita in timp. Daca perspectivele sunt bune si aveti alte trasaturi asemanatoare pe care le considerati mult mai importante intr-un cuplu, atunci merita sa incercati.
Partenerul te face sa te simti bine in pielea ta
Oamenii implicati in relatii fericite au tendinta sa accentueze calitatile partenerului. De exemplu, daca parerea partenerului tau este mai buna decat ce cunosti tu despre tine, poate fi un semn incurajator.
Sa fii vazut intr-o lumina usor (nu ridicol de ) pozitiva este un beneficiu al uni relatii sanatoase si un semn ca poate deveni o poveste de lunga durata.
Totodata, ai grija sa nu devii sarcastica sau sa combati aceasta parere incurajatoare dintr-un simt, inexplicabil, al „autenticitatii”.
Deseori avem tendinta de a minimiza complimentele si feedback-ul pozitiv, pierzand astfel atat momente frumoase cat si sansa de a mai pune o piatra de temelie la stima de sine.
Fii tu insati in prezenta lui, lasa-l sa te vada, sa te aprecieze pentru ceea ce esti. O relatie nu ar trebui sa va faca sa simtiti nevoia de a va cenzura. Acceptati-va cu toate calitatile si cu toate defectele, pentru ca ele va fac unici si frumosi in ochii celuilalt.
Aveti aceleasi prioritati
Ar fi bine sa stiti ce prioritati aveti si ce va doriti de la acea relatie. Daca unul dintre voi nu se gandeste decat la cariera sau la distractie, in timp ce celalat isi doreste un copil, sinceritatea si comunicarea va pot ajuta sa clarificati situatia.
Desigur, pot exista anumite diferente care nu se pot rezolva, puteti sa observati ca nu va doriti aceleasi lucruri unul de la celalalt si ca relatia voastra nu mai face niciun progres.
Daca primiti indicii in acest sens, fiti sinceri cu voi insiva dar si cu celalalt, si luati o decizie care va va tine la distanta de o viitoare, poate inevitabila, nefericire.
Comunicati
In orice relatie interumana, comunicarea este esentiala. Fie ca vorbiti despre banalitati, fie ca vorbiti despre lucruri serioase, precum decizii importante sau sentimente, comunicarea conteaza. Aceasta va poate ajuta sa rezolvati problemele, inainte ca ele sa se complice.
Nu minimaliza rolul conversatiilor uzuale, schimbul de idei, relatarile despre ziua de munca sau simpla nevoie de a avea cui sa povestesti.
Este un ritm care nu ar trebui sa lipseasca din nicio relatie, indiferent de timpul petrecut impreuna, stresul sau oboseala de peste zi.
Cand aveti probleme, incercati sa le rezolvati
Nu exista relatie perfecta sau oameni perfecti si, de aceea, intr-un cuplu pot sa apara probleme. Important este sa nu renunti la persoana de langa tine la cea mai mica dificultate pe care o intampinati. Daca va doriti sa ramaneti impreuna, puteti gasi o rezolvare.
Toate punctele enumerate mai sus sunt generale. Daca noua ta relatie le bifeaza, inseamna ca are potential sa devina una de durata.
Daca nu, ar trebui sa aflati amandoi daca sentimentele voastre actuale s-ar putea schimba in viitor. Cum spuneam, relatiile sunt unice si imperfecte, iar unele pot functiona dupa reguli diferite sau… specifice voua.
De Mihaela Gheorghe
Foto: shutterstock.com