Irina Anda Bodnariu: „E o binecuvântare să poți ajuta!”
Irina Anda Bodnariu este un om dintr-o bucată și un psiholog de excepție! O minte limpede, o inteligență brici, un suflet ales, o putere de muncă deosebită, sensibilitate pentru 100 și discernământ pentru 1000! Psihologia i se potrivește pentru că este un lider nativ, autentic, și un antrenor de suflete! Locuiește cu cei dragi și cu natura aproape, prețuiește fiecare moment, trăiește cu intensitate, practică luciditatea și psihoterapia, vorbind pe înțelesul omului! Citiți în paginile următoare un interviu care se citește pe nerăsuflate!
Psychologies: Cum ai devenit psihoterapeut?
Psih. Irina Anda Bodnariu: Cursurile din timpul facultății la care eram absorbită total erau cele în care lucram concret pe cazuri. Mi se părea o muncă de detectiv, care necesita multe cunoștințe, o înțelegere profundă a firii umane și un tact special pentru a descifra situația care ne era adresată. Fiind începători, nu vedeam totuși prea multe, asta pentru că psihicul omului nu este o cutie pe care o studiezi în miniatură până îi înveți toate părțile. Aici este o muncă „în orb“ plină de interferențe, în care ești responsabil de direcția pe care o iei în lucrul cu omul.
Psychologies: Visai să devii psihoterapeut? Cum erai și ce visai în copilărie?
Psih. I. A. B.: În copilărie nu cred că visam la viitor, pentru că nu știam că e voie. Adică tot ce părea mai frumos mi se parea imposibil de atins. Am fost un spirit deschis și hotărât, dar convingerile limitative preluate mă împiedicau să înțeleg, până mai târziu, că putem ajunge cât de departe vrem. Am lucrat și am descoperit singură drumul spre reușite și posibilități. Acest proces m-a costat mai mult timp decât dacă aș fi avut îndrumarea pe care o ofer eu astăzi oamenilor cu care lucrez. Nu e un regret, e doar o constatare la rece.
Citește continuarea articolului în ediția dublă iulie-august 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!
Roxana Melnicu este redactor-șef al revistei Psychologies. Psiholog din 1997, jurnalist din 2000, Roxana a tradus numeroase lucrări din câmpul psihologic, iar obiectivul ei este ambițios: construirea unei culturi psihologice care să fie activă pe o pe scară cât mai largă în societatea românească.