Now Reading
Ierbarul frumusetii

Ierbarul frumusetii

Revista Psychologies

Ilumineaza, hidrateaza, tonifiaza. Stiu sa faca de toate… De la ovaz la passiflora, de la scaiete la panseluta salbatica – iata o lectie de cosmetica vegetala. Si un ierbar simpatic, de rasfoit in zilele de vara.

 

GALBENELE

Aceasta planta erbacee, de 30-50 de centimetri inaltime, creste in regiunile mediteraneene. Florile sale de culoare portocalie contin calendulina, substanta antiinflamatoare, antiedematoasa, care calmeaza arsurile solare si pe cele usoare, din alte surse.

Beneficii: este folosita in multe feluri, sub forma de crema, pomada, gel. Se foloseste pentru piele matura si pentru cea a bebelusilor, deopotriva. Puterea sa hidratanta face minuni pentru pielea si parul uscate.

 

VITA-DE-VIE

Din acest arbust catarator, se foloseste in cosmetologie frunza si fructele de strugure, fie ele galbui, rosii sau negre.

Beneficii: folosim frunzele de vita-de-vie pentru taninurile lor, protectoare pentru tesuturile conjunctive si pentru vasele de sange periferice. Din samburi se extrage un ulei bogat in acizi grasi esentiali si in vitamina E, protector excelent al vaselor de sange din piele. Putem utiliza, de asemenea, extractele din sambure de strugure, pentru ca ele intra in compozitia numeroaselor creme destinate pielii sensibile si parului fragil.

 

ALOE VERA

Planta originara din America de Nord, are frunzele triunghiulare si florile rosii sau portocalii. Este cunoscuta din Grecia Antica. Extrasele din frunzele de aloe se transforma in geluri si au proprietati hidratante, protectoare, cicatrizante si calmante.

 

Citeste continuarea articolului in revista Psychologies, editia august 2013.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top