O femeie care face carieră
Valentina Vesler este o persoană care face business cu sufletul, conform propriei mărturii. Am vrut să o cunoaștem mai bine și a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.
Psychologies: Activezi de aproape 15 ani în cadrul companiei Valvis Holding. Cum ai ales această meserie, ce te-a determinat să devii o profesionistă în PR și comunicare?
Valentina Vesler: Aș vrea să fac o rectificare: aproape un sfert de secol, dacă luăm în calcul și Dorna Apemin și Dorna Lactate, care au avut același acționariat. Meseria m-a ales pe mine, mai degrabă.
Am absolvit Facultatea de litere a Universității București și m-am angajat imediat după licență într-o poziție de asistent manager. Probabil veleitățile mele de om de litere, împreună cu oarecare abilități sociale „m-au recomandat” pentru o nouă poziție în companie, în departamentul de comunicare. Am învățat de la zero sau mai degrabă de la prima literă a alfabetului.
Cum arată o zi obișnuită din viața ta?
V. V.: Ar trebui să definim în primul rând “obișnuit”! Nicio zi nu arată ca cealaltă și cred că mi-ar trebui multe pagini ca să descriu cum arată o zi, oricare ar fi ea. Unele sunt frenetice, extrem de aglomerate, presărate cu momente în care trebuie să iau decizii la foc automat, altele sunt mai aerisite, când am timp să mă gândesc pe îndelete la strategii, la perspective mai cu bătaie lungă. În acele zile facem mese rotunde de discuții, dezbateri, schimb de păreri, împărtășim păreri asupra proiectelor, observăm ce se întâmplă în piață.
Ce te inspiră? Care sunt ideile sau, de ce nu, idealurile care te-au marcat și pe care le-ai urmărit, care sunt visurile care te-au făcut să fii femeia de azi?
V. V.: Mă inspiră tot ce ține de umanitate și frumos. De-a lungul vremii întrebările existențiale ale vieții m-au condus în domenii foarte diverse, de la filozofie la spiritualitate, cu escală în psihologie și științele comunicării. Curiozitatea a fost principalul catalizator al evoluției mele, o curiozitate continuă, pe alocuri neliniștită, care nu pare să se potolească vreodată.
Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!
Dana Mina Verescu a absolvit Facultatea de Psihologie în 1997 și are titlul de MA în Psihologie Organizațională și Psihologie aplicată în domeniul securității naționale. Lucrează în presă de peste 20 de ani și a scris la revistele Grădina mea de vis, Femeia, Femeia de azi, Ioana, Cărticica practică, Național Geographic. Este redactor la Psychologies România. Este pasionată de taichi, lectură, filme și plimbări în aer liber și crede că una dintre cele mai bune psihoterapii este mișcarea.