Revista Psychologies, ediția noiembrie 2017
Revista Psychologies, ediția de noiembrie te așteaptă la punctele de vânzare a presei!
Traumele din copilărie ne afectează la maturitate mai mult decât vrem să recunoaștem, pentru că ne vom purta mereu ca un copil trist, vulnerabil, neîncrezător. Dar există soluții să depășim o copilărie nefericită și să ne vindecăm.
Trebuie să ai ordine desăvârșită acasă ori la birou, când urci trepte la numeri și ești de o organizare spartană? În Psychologies de noiembrie un tânăr ne povestește ce înseamnă cu adevărat să suferi de tulburare obsesiv compulsivă. Cu siguranță nu vom mai glumi în viitor despre asta.
Mama a decedat sau și-a părăsit familia. Tatăl, la scurt timp, începe să se întâlnească cu diferite femei pe care le aduce acasă, iar copilul le cunoaște. Cum afectează asta relația părinte-copil? Ce impact are asupra micuțului și ce adult va deveni el? Află din revistă.
Că avem colegi sau șefi care își varsă furia asupra noastră ori că noi ne ieșim din fire extrem de ușor, furia este o emoție pe care întâi e bine să o înțelegem și apoi să o gestionăm corect. Din fericire, un psiholog ne dă reperele necesare, citește articolul și e ca și cum ai făcut o ședință de psihoterapie.
Unii oameni țin morțiș să păstreze aparențele, chiar dacă asta riscă să le afecteze viața pe toate planurile. Nu își conștientizează problemele sau le ascund… Cum ajungem aici și ce e de făcut? Ne-am propus să analizăm subiectul în detaliu, și credem că am și reușit.
Poate ai văzut filme sau documentare despre oameni cu casele ticsite de obiecte inutile, pe care nici nu concep să le arunce. Fenomenul de hoarding nu e o glumă și le face viața grea tuturor membriilor familiei. Care e rezolvarea? Răspunsul în Psychologies noiembrie.
Crezi că ai o stimă de sine scăzută? Atunci e obligatoriu să citești dosarul special. Vei vedea cum unii oameni au reușit să-și revină, chiar și în cele mai grele condiții, care sunt semnele unei stime de sine scăzute, în ce perioadă a vieții se construieşte ea, dar și cum recunoaştem un copil cu stimă de sine scăzută.
Adori cafeaua? Alexandru Niculae este World Coffee Roasting Champion 2016. Adică el știe cel mai bine din lume cum arată și ce gust are o cafea bună. L-am rugat să ne învețe câteva lucruri subtile despre cea mai populară băutură a dimineții, și a fost foarte darnic în detalii.
Te-ai săturat să uiți unde ai pus cheile sau dacă ai plătit anumite facturi? În Psychologies de noiembrie îți spunem ce alimente te ajută să ai o memorie mai bună!
Și dacă vrei să faci un copil și nu reușești să rămâi gravidă, dă o fugă cu partenerul la Sovata. Tratamentul cu nămol din lacul Ursu are efect garantat, cel puțin asta spun statisticile și specialiștii în infertilitate. Mai multe informații găsești în revistă.
Lectură plăcută!