Si tu poti deveni un amant de nota 11
Ce barbat nu viseaza sa faca sex ore intregi fara Viagra si sa se bucure si de vreo cateva „extaze“?
Ce femeie nu ar vrea in pat un amant mai arzator, mai receptiv la senzualitatea proprie si mai prezent in placerea pe care o resimte?
Nu este doar o utopie, acest fapt poate fi la indemana tuturor.
Fiecare poate, daca vrea, sa faca din propria sexualitate un spatiu de creativitate, de descoperire de sine si de celalalt.
Pentru a ajunge acolo, iata cateva secrete din Orient: sa disociem orgasmul de ejaculare.
Pentru occidental, barbati sau femei, ejacularea este, in general, finalitatea unui raport sexual „complet“. Mare iluzie, spun initiatii sexualitatii.
Ejacularea il epuizeaza pe barbat si ii provoaca somnolenta dupa terminarea raportului.
Miles Davis spunea ca il poate bate pe boxerul campion Muhammad Ali pentru ca acesta din urma se lauda ca face mereu amor inainte de un meci…
SENZATIE DE BINE
De mai bine de 300 de ani, inteleptii chinezi si taoisti, initiatori ai acestei practici, se lauda cu beneficiile acestei sublimari a ejacularii: sanatate mai buna, viata mai lunga, dezvoltare a energiei, vigoare sexuala pe toata perioada vietii.
Orice barbat poate sa invete „interiorizarea“ orgasmului si poate astfel sa-si pastreze erectia si dorinta, cu o senzatie de placere si de bine considerabil amplificate.
„Cand am un orgasm fara ejaculare, simt o placere ca aceea pe care o descriu femeile. Dureaza mai mult, e ca un val care imi trece peste tot corpul, un val ale carui ecouri sunt tot mai puternice inainte de a disparea.“
La 40 de ani, un doctor se confeseaza: „Dupa ce am cunoscut orgasmul fara ejaculare, cel clasic mi se pare atat de fad,ca ma intreb cum de am putut trai o sexualitate atat de lipsita de sens“.
La fel spune si P., un avocat de 59 de ani, care a descoperit metodele taoiste cu 10 ani in urma: „Gratie acestor tehnici, fac dragoste in fiecare zi, de zece ani. Nu ejaculez decat o data pe luna si regret aproape de fiecare data, pentru ca energia si starea mea de bine se diminueaza“.
Citeste continuarea articolului in revista Psychologies, numarul de aprilie