Ce înseamnă să devii cea mai bună variantă a ta
Astăzi vreau să vorbim despre cum să devii cea mai bună variantă a ta. Ce înseamnă acest lucru? De foarte multe ori, expresia „cea mai bună variantă a mea” este confundată cu perfecțiunea. Tindem să ne gândim la ceva perfect, ideal, ceva ce cu greu putem atinge… Însă, nu este deloc așa. Din proprie experiență, am descoperit că a deveni cea mai bună variantă a mea înseamnă în primul rând să mă împrietenesc cu mine, să mă accept așa cum sunt, să îmi laud reușitele și perseverențele și să concurez doar cu mine însămi. Vă invit să descoperiți mai jos care sunt elementele-cheie care ne ajută să ne apropiem de cea mai bună variantă a noastră!
1. Să îți accepți unicitatea
Fiecare persoană e unică în felul său. Nu putem semăna unii cu alții, oricât am vrea acest lucru, Eu sunt unică, tu ești unică. Cel mai important este să vrei să devii TU în varianta ta ideală, și nu să cauți mereu să devii altcineva. Nici nu vei reuși, căci fiecare are stilul său unic și calitățile sale unice. Tu ești menit să devii ceva, eu altceva, prietenii noștri altceva, și tot așa. Structura personalității noastre este diferită, tiparul comportamental, de asemenea, este diferit, astfel că dacă o femeie poate fi o super vedetă, o altă femeie poate este cea mai bună mamă sau cea mai bună profesoară sau cercetătoare. Întotdeauna trebuie să fim conștiente de abilitățile și dorințele noastre. Cine ești tu și prin ce te diferențiezi de restul persoanelor? Găsește acele elemente la tine care te fac unică și specială! Care simți că este amprenta ta unică în această lume?
2. Acceptă-te și iubește-te necondiționat
Una dintre cele mai grele lecții pe care fiecare om le trece este aceea de a reuși să se iubească și să accepte necondiționat. Demult, mi-am dat seama că noi suntem cei mai mari critici ai noştri și primii care ne punem la zid atunci când vine vorba de o greșeală sau un eșec. Când eram mici, eram iubiți necondiționat de către cei care ne-au crescut. Apoi, încet-încet, au apărut aceste condiționări și limitări pe care ni le-am însușit. „Este rușine…”, „Este vina ta”, „Nu ai voie să…”. Și iată cum ajungem să repetăm aceste tipare și să ne întrebăm de ce nu reușim să ne iubim pe deplin. Este foarte important să încercăm să fim blânzi cu noi înșine, să înțelegem că a greși e omenește și toți învățam din greșelile noastre. Data viitoare când greșești, nu te pedepsi, ci încurajează-te, oferă-ți o mângâiere. Petrece timp de calitate cu tine, relaxează-te, dă-țivoie să fii în energia superbă a relaxării și a iubirii. Așa se naște iubirea de sine sănătoasă și de aici vom simți și multă împlinire și liniște sufletească.
Nu-ți dori să concurezi cu nimeni, fiindcă este imposibil. Fiecare suntem în etape diferite ale vieții, avem vârste diferite, abilități diferite și ne-am născut cu misiuni diferite… așadar, nu avem cum să concurăm unii cu ceilalți. Însă, ce putem face este să cooperăm și să ne susținem. Modelul competiției este depăşit de mult. Pentru a evolua cu adevărat și a deveni cea mai bună variantă a noastră, e important să ne descoperim abilitățile, să le folosim și să fim astfel mândri de ceea ce putem oferi omenirii.
3. Setează-ți intenții și dorințe sincere și curate
Cel mai important este să înțelegem ce ne dorim, cu adevărat. Oamenii nu ştiu ce își doresc și prin urmare, nu ştiu încotro se îndreaptă. Trăiesc ca o frunză în vânt la nesfârșit, fară să schimbe ceva, fară să-și pună întrebări, fară să reflecteze asupra existenței lor… Trebuie însă să îți spun că în acest stil, nu vei trăi viața visurilor tale. E important să ai momente în care să stai cu tine în liniște, să te întrebi sincer ce îți dorești cu adevărat și chiar să notezi răspunsurile pe hârtie. Poți chiar să faci un plan și să le prioritizezi. Ce îți dorești cel mai mult? Ce e cel mai important pentru tine? Ce vrei să lași în urma ta? Dacă dorințele nu sunt sincere, ele nu se vor îndeplini. Când vrei să demonstrezi ceva cuiva, nu se va îndeplini acea dorință, fiindcă intenția nu e sinceră și curată. Și nu uita, dorințele se îndeplinesc atunci când ești gata pentru ele. Atunci când poți cuprinde dorința în personalitatea ta, ea se va materializa, deoarece simți că meriţi, ești pregătit să te deschizi într-o nouă realitate, într-o nouă versiune a ta. Însă, cât timp nu vei putea cuprinde în personalitatea ta acea dorință sau vei simți că nu meriţi ori că nu ești destul de bună, la fel, ea nu va deveni realitatea ta. Analizează setul convingerilor tale. Ce crezi despre tine? Ce crezi despre lume? Cum te percepi? Cum o percepi? Ce crezi că meriți? Cât crezi că meriți?
4. Perseverează
Cel mai minunat lucru din lume este să vezi cum faci progrese și cum perseverezi de la o zi la alta. Niciun rezultat nu apare peste noapte, așa că e important să ai răbdare cu tine. Să te evaluezi obiectiv, să nu te judeci pentru greșelile tale, ci să înveți din ele. Toți greșim, important este să ne învățăm lecțiile. Doar așa evoluăm și ne ridicăm la următorul nivel. Ai grijă să livrezi mereu calitate prin produsele și serviciile tale și astfel vei reuși să fii mereu mândru de tine! Cea mai bună variantă a noastră se construiește în timp și necesită un întreg proces. De aceea, ai răbdare cu tine, nu pune presiune constantă, întrucât sămânța are nevoie de timp pentru a fi un vlăstar, iar bobocul are nevoie de timp ca să înflorească. Important este să avem răbdare, să ne bucurăm de reușitele noastre la fiecare pas și să ne admirăm evoluția.
Cum ți se par toate aceste propuneri? Cu ce simți să începi? Fiecare suntem în propriul proces, exact acolo unde trebuie să fim și cel mai important e să fim fericite și să avem grijă de noi în orice moment, să ne prețuim, să ne încurajăm și să ne acceptăm așa cum suntem! În acest fel, vom reuși să devenim cea mai bună variantă a noastră, garantat! Și cu siguranță vom reuși să lăsăm ceva în urma noastră, de care să fim mândri! Iubește-te și prețuiește-te necondiționat!
Mai multe poți regăsi și în cartea mea, „Aripi de Feminitate”.
Diana Pîrje este psiholog clinician, trainer pentru femei şi autoarea cărţii "Aripi de Feminitate". Este pasionată de dezvoltare personală şi evoluţia fiinţei umane, dorindu-şi să călăuzească cât mai mulţi oameni pe drumul autocunoaşterii şi a fericirii personale. Crede că fiecare dintre noi avem un drum unic şi misiunea fiecăruia este aceea de a ne dezvolta, de a evolua şi de a păşi cu încredere spre desăvârşirea talentului şi a misiunii personale.