Creierul îşi creează neuroni dacă are nevoie de ei
Creierul este un organ care se construieşte şi se schimbă toată viaţa. Pierdem neuronii al căror metabolism nu funcţionează, pentru că principiul fundamental al viului este să folosească energia şi substanţa în mod eficient.
Psychologies: Să explicăm mai întâi ce este neuroplasticitatea…
Pierre de Hillerin: Foarte multă vreme, o leziune a unei părţi a creierului a fost asociată cu o disfuncţie comportamentală. Broca şi Wernicke au studiat disfuncţiile care ţineau de vorbire şi de înţelegerea vorbirii. Au identificat zona care, lezată, ajungea să blocheze comunicarea şi în felul acesta avem, azi, pe hărţile celebrale, zona Broca şi zona Wernicke.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de martie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness. A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România. Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică. Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.