Now Reading
Cum ne influențează starea fizică sufletul?

Cum ne influențează starea fizică sufletul?

Revista Psychologies

Ai observat cum o simplă plimbare prin parc te face să te simți mai bine? Sau cum o noapte fără somn te lasă fără energie și cu moralul la pământ? Starea noastră fizică se leagă de cea emoțională. Pare evident că atunci când te simți bine din punct de vedere fizic, ai și o stare de spirit mai bună. Relația dintre minte și corp este una strânsă, iar ceea ce se întâmplă la nivel fizic, se manifestă și psihic. Dar de ce se întâmplă asta? Cum se influențează starea fizică sufletul? Află mai multe în rândurile următoare.

Mintea și corpul – un duo inseparabil

Încă din cele mai vechi timpuri, filozofii și medicii au observat această conexiune strânsă între minte și corp. Atunci când suntem stresați, corpul nostru eliberează hormoni precum cortizolul. Aceștia ne pot slăbi sistemul imunitar și ne fac mai vulnerabili la boli. În schimb, când practicăm exerciții fizice, organismul eliberează endorfine sau hormonii fericirii. Aceste substanțe naturale ajută te ajută să te simți mai bine și să reduci percepția durerii. Așadar, de o sesiune de alergat beneficiază atât corpul, cât și mintea ta. Pe măsură ce îți îmbunătățești condiția fizică, vei observa și o creștere a încrederii în tine. Să reușești să-ți atingi obiectivele de fitness, fie că vrei să câștigi masă musculară sau să scazi în greutate, îți conferă un sentiment de bine și mândrie.

Alimentația – secretul pentru o stare de bine

Alimentele pe care le consumăm au un impact direct asupra sănătății noastre fizice și mentale. O dietă bogată în antioxidanți, fructe, legume, proteine și carbohidrați sănătoși, îți oferă energia necesară pentru activități fizice și contribuie și la o stare mentală pozitivă. Dacă ești o persoană sportivă și mergi la sală des, poți consuma un shake proteic pentru a-ți reface doza de energie și susține musculatura. Gustul delicios al shake-ului îți va încânta și papilele gustative și îți va oferi o stare de beatitudine. Evită alimentele procesate, bogate în zaharuri și grăsimi nesănătoase. Tot ce reușesc acestea să ofere este doar oboseală, stres, irascibilitate și creștere în greutate.

Activitatea fizică – influență majoră asupra stării de spirit

Activitatea fizică este unul dintre cele mai eficiente antidepresive naturale. Sportul ajută la eliberarea tensiunii din corp, un somn mai bun și creșterea stimei de sine ca urmare a definirii corpului. Trebuie să știi că nu există o rețetă universală care să funcționeze pentru toată lumea. Fiecare organism este diferit, drept urmare trebuie să găsești acele activități care-ți aduc plăcere și satisfacție. Poate fi vorba despre alergare, Yoga, dans, box sau orice altceva.

Somnul – elixirul vieții

Fără somn, organismul nu se poate reface. Și nici mintea. Lipsa unui somn de calitate va duce în cele din urmă la probleme serioase de sănătate, cum ar fi depresie și anxietate. În timpul somnului, corpul se regenerează, iar creierul consolidează informațiile. Asigură-te că dormi suficient într-un cadru confortabil pentru a-ți susține sănătatea mentală.

Relația dintre minte și corp este bidirecțională. Pentru că starea fizică este strâns legată de suflet, de starea emoțională, îmbunătățirea uneia dintre ele o influențează pozitiv pe cealaltă. Prin urmare, dacă vrei să începi să te simți bine, începe prin a-ți îngriji corpul. Fă mișcare în mod regulat, consumă alimente sănătoase și fă-ți timp pentru relaxare. Fiecare pas pe care îl faci, fie el mic sau mare, te aduce tot mai aproape de o viață fericită și împlinită, atât fizic, cât și mental.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top