Cum să călătorim în siguranță și fără stres în oraș
De ceva vreme, siguranța este o prioritate pentru fiecare dintre noi. Fie că mergem la birou, la puținele evenimente care se întâmplă în această perioadă, sau ne umplem timpul cu diverse activități prin oraș, siguranța este pe primul loc atunci când vine vorba de adaptarea la noua normalitate, un proces pe care unii dintre noi l-au găsit destul de stresant din cauza experiențelor prin care am trecut într-un timp relativ scurt.
Totuși, întrucât călătoriile nu sunt limitate complet și ne putem întâlni cu prietenii sau cu familia și ne putem deplasa în continuare către locul de muncă, există câteva reguli de care trebuie să ținem cont atunci când ne punem la drum, pentru ca viața de zi cu zi să se desfășoare în continuare fără prea mult stres.
Partea bună e că toate acestea nu sunt deloc greu de respectat. Atunci când avem nevoie să ne deplasăm prin oraș, putem urmări cu ușurință un mic ghid pe care-l știm deja foarte bine: spălatul cât mai des pe mâini, purtatul măștii și distanțarea socială sunt unele dintre cele mai importante măsuri pe care le putem lua atunci când călătorim, pentru o experiență cât mai plăcută.
Fără alte formalități, am enumerat mai jos felurile în care putem contribui la siguranța celor din jur, în timp ce avem grijă și de noi înșine când călătorim, indiferent de mijlocul de transport pe care îl alegem pentru a ajunge la destinație.
Transportul în comun
Poate că ai nevoie să iei autobuzul sau metroul ca să ajungi la birou. Nu uita că masca de protecție este obligatorie pentru ambele. Ia cu tine un mini dezinfectant și folosește-l de fiecare dată când urci sau cobori și încearcă să păstrezi distanța dintre tine și ceilalți pasageri. E cea mai bună modalitate de a rămâne în siguranță atunci când te deplasezi în mijloace de transport în comun.
Respectă semnele pentru distanțare socială, păstrează măcar un metru și jumătate între tine și ceilalți pasageri, evită să atingi prea multe mânere și ascultă indicațiile șoferilor, care reamintesc mereu măsurile și indicațiile pentru siguranță. Dacă, la rândul tău, observi pe cineva care nu respectă aceste măsuri, le poți aminti chiar tu și te vei simți mai bine.
În plus, dacă autobuzul este prea aglomerat când ajunge în stație, mai bine îl aștepți pe următorul. Aruncă un ochi pe Google Maps ca să vezi dacă e mai liber.
Micromobilitate
Atunci când trebuie să ajungi cât mai repede la destinația ta, în special dacă vrei să reduci interacțiunea socială și să beneficiezi de o alternativă convenabilă de transport, poți încerca să închiriezi o bicicletă pentru întreaga zi, un scuter electric sau una dintre trotinetele electrice Lime, care te vor duce la destinație în cel mai scurt timp, în special pe distanțe mai mici.
Acestea sunt accesibile în zona centrală a orașului iar pentru trotinetele Lime, trackingul pe GPS este disponibil, la fel ca pentru orice alt produs Uber.
Nu uita de cască și poți porni la drum liniștit. Privește pe drum clădirile frumoase și vechi din centrul capitalei, și vei sosi cu mintea mai limpede 🙂
Ridesharing
Dacă vrei să ajungi la destinație în timp util, una dintre cele mai ușoare și sigure modalități este ridesharingul. Companiile din domeniu au luat toate măsurile necesare pentru a menține siguranța tuturor utilizatorilor, și au implementat diverse funcționalități conform recomandărilor de la organizațiile mondiale de sănătate, pentru ca utilizatorii să aibă parte de călătorii fără stres.
De exemplu, Uber și-a menținut angajamentul pentru siguranța utilizatorilor, fie ei șoferi sau pasageri. Ambii sunt rugați să poarte mască în timpul călătoriei, iar șoferii au fost echipați cu dezinfectanți pentru mașinile lor. Mai mult decât atât, șoferii nu se pot conecta pentru a conduce în aplicație dacă nu confirmă în prealabil, cu un selfie, că poartă o mască.
Pasagerii au aceeași obligație și sunt sfătuiți să raporteze orice abatere din partea șoferilor, aceștia riscând să fie blocați în aplicație dacă nu respectă regulile de siguranță, așa că te poți relaxa știind că mereu există soluții.
E important să reținem și faptul că, pe lângă cele mai recente măsuri de siguranță din aplicație, pasagerii au la dispoziție o serie de funcționalități care rămân valabile în perioada pandemiei. Urmărirea cursei pe hartă, distribuirea ei cu un contact de încredere, transparența informațiilor despre șofer, anonimitatea numerelor de telefon și butonul de urgență sunt printre cele mai importante.
Mai mult decât atât, pasagerii au posibilitatea de a primi un cod PIN de 4 cifre pe care să-l comunice șoferului înainte de începerea cursei. Acest pas de verificare își propune să îi ajute pe utilizatori să se asigure că urcă în mașina corectă, în timp ce șoferii pot verifica dacă pasagerul este cel care a efectuat comanda, ceea ce ne oferă mai multă liniște ca pasageri.
Așa că, în cazul în care trebuie să ajungi undeva și vrei să fii în siguranță până acolo, amintește-ți că toate măsurile luate sunt pentru binele tău și al întregii comunități. Pune pe lista de cumpărături un mini dezinfectant și o mască reutilizabilă, iar companiile de transport în comun, alături de cele de ridesharing, vor avea grijă de restul, pentru ca experiența ta să fie una cât mai sigură și mai lipsită de stres.