Now Reading
Cum să concretizezi ceea ce ți-ai propus pentru noul an

Cum să concretizezi ceea ce ți-ai propus pentru noul an

Revista Psychologies

La începutul unui an aflat sub semnul imprevizibilului, după altul plin de provocări și schimbări pe plan social, este absolut normal să-ți dorești să recuperezi. După călătorii anulate, concedii schimbate în ultimul moment, telemuncă și limitarea interacțiunilor sociale, nici nu e de mirare nevoia de schimbare. Cum vei trece de la proiecții la fapte și acțiuni propriu-zise? Cum de multe ori, un plan bine pus la punct și țintirea unor scopuri sunt necesare pentru a fi cu un pas mai aproape de ceea ce vrei, mai jos vei găsi câteva recomandări. 

O listă cu rezoluții

Scrie pe o foaie ce te-a nemulțumit și neîmplinit în anul anterior și încearcă să găsești soluții. Bineînțeles, axează-te pe aspectele care țin exclusiv de tine, asupra cărora tu ai controlul. Apoi scrie obiectivele propuse în 2022. Nu ai nevoie nici de cărți motivaționale, nici de vloguri inspiraționale, ci de încredere că poți reuși. Cultivă-ți și mai mult stima de sine, ba chiar stabilește-ți un calendar. De exemplu, din februarie să reîncepi să mergi la sală, în martie să mergi într-un city-break într-un loc nou, în aprilie să înveți ceva nou, cum ar fi karting sau un nou stil de dans. Poți chiar să-ți descarci o aplicație pe telefon, să-ți fie mai ușor sau să-ți notezi într-un calendar de perete ce ai de făcut în fiecare zi. Totodată, poți să-ți achiziționezi o agendă special concepută pentru planning, cu câte un citat motivațional pe fiecare pagină.

Investește în starea ta de bine

Mai puțin timp petrecut pe rețelele sociale, mai multă lectură, adoptarea unui stil de viață sănătos: toate acestea te vor ajuta semnificativ. Prețuindu-te pe tine, vei ajunge să capeți și mai multă încredere că imposibilul e posibil. După modul în care te percepi tu se vor raporta și ceilalți la tine, așa că încearcă să fii pozitiv, cu o atitudine proactivă, deschis la invitații în oraș pentru a ieși în grup cu colegii după programul de muncă.

Nu te crampona de piedici, de faptul că într-o săptămână nu ai făcut sport și că în alta ai mâncat dulciuri în fiecare zi. Important e să reiei acțiunile și obiceiurile care-ți fac bine. E posibil ca prietenii tai să nu fie mereu empatici, șefii să nu fie receptivi la propuneri, mai multe zile de concediu să nu îți fie aprobate atunci când ai nevoie. Cu toate acestea, ia totul așa cum vine și continuă ceea ce ai început. 

Adoptarea unor obiceiuri sănătoase

dieta

Deși la început, depășirea zonei de confort e o provocare dificilă, experții în comportamentul uman aproximează în unanimitate că ai nevoie de o lună pentru a adopta un obicei sănătos. Pe de altă parte, renunțarea la anumite vicii este posibilă gradual, fără a pune prea multă presiune pe tine și prin adoptarea unei atitudini tolerante, chiar și atunci când există abateri. Pentru a-ți fi mai ușor, poți să începi o dietă sau să mergi la un bazin de înot sau la o sală de fitness cu un prieten sau un coleg, eventual sub îndrumarea unui instructor personal.

Începuturile de an reprezintă întotdeauna perioada perfectă pentru a te reseta, de a schimba perspectiva într-una pozitivă, așa că ține-te de concretizarea dorințelor pe care le-ai avut atunci când ai ciocnit un pahar de șampanie, la trecerea dintre ani. Și, mai ales, nu te abate de la lista cu rezoluții!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top