Now Reading
Cum să faci mereu cele mai potrivite cadouri: 4 secrete pe care trebuie să le cunoşti

Cum să faci mereu cele mai potrivite cadouri: 4 secrete pe care trebuie să le cunoşti

Revista Psychologies

Fie că le primim sau le oferim, cadourile sunt o parte importantă a vieţii noastre. Iar alegerea cadoului potrivit este, fără îndoială, ceva ce cu toţii ne dorim. Ei bine, acest lucru este posibil atunci când cunoşti câteva criterii importante.

Dăruirea cadourilor este o artă care poate aduce o mare bucurie atât celor ce le oferă, cât şi celor care le primesc. Indiferent dacă sărbătorești o zi de naștere, de nume, o aniversare sau orice altă zi specială, știm că este important pentru tine să alegi acel ceva care să aducă un zâmbet larg pe fața celui care îl va primi. Acest lucru poate fi o reală provocare atunci când nu cunoști îndeajuns de bine persoana respectivă, dar și când vă leagă o relație de atât de mulți ani, încât ai cumpărat deja lucrurile pe care știai că și le dorește. Ei bine, am creat pentru tine un ghid scurt, dar cuprinzător, care te va ajuta să alegi mereu cel mai bun cadou:

1. Ia în considerare relaţia pe care o ai cu destinatarul

Primul pas în alegerea cadoului perfect este să cunoşti cât mai multe detalii despre persoana căreia îl vei oferi. În funcţie de relaţia care vă leagă şi perioada de timp petrecută împreună, cunoşti mai multe sau mai puţine lucruri despre destinatarul cadoului tău.

Indiferent de situaţie, acum este momentul pentru a-ţi folosi toate cunoştinţele pe care le ai despre persoana respectivă. Este o persoană pasionată de gastronomie, un împătimit al cărţilor sau iubitor de sport? Cu cât ai mai multe răspunsuri, cu atât îţi va fi mai uşor să faci alegerea potrivită. Pasiunile cuiva pot fi un excelent punct de pornire în acest demers, deoarece îi poţi face un cadou personalizat.

2. Ţine cont de ocazie

Un alt mod de a-ţi da seama cum să alegi cadoul perfect este să îţi canalizezi atenţia asupra ocaziei. Există un tip de cadou pentru fiecare ocazie şi, atunci când nu vrei să dai greş, trebuie doar să analizezi puţin situaţia.

Atunci când este vorba despre ziua de naştere, poţi alege un cadou personal (un parfum, o bijuterie etc.) dacă ai o relație mai apropiată cu persoana respectivă, ori unul simbolic, atunci când abia o cunoşti. Însă, dacă trebuie să cumperi un cadou de casă nouă, te poţi orienta către un obiect practic, cum ar fi o vază, un platou sau chiar o pătură.

3. Ia în calcul caracterul practic şi utilitatea cadoului

În timp ce cadourile sentimentale sunt mereu apreciate, şi cele practice, pe care destinatarul le poate folosi în viața de zi cu zi, au adesea un impact pozitiv, de durată. Ne referim aici la acele articole care pot simplifica viaţa, ajută la practicarea unui hobby sau care pur şi simplu adaugă un plus de utilitate prin simpla prezenţă.

Există cadouri practice, cum ar fi un aspirator de mână sau o maşină de tuns, pe care le poţi oferi persoanelor apropiate şi cadouri precum un card pentru un anumit magazin sau centru comercial, pe care le poţi oferi şi unei persoane intrate recent în viaţa ta.

4. Organizează-te din timp

Cu excepţia situaţiilor când ai primit o invitaţie din scurt, te sfătuim să îţi aloci timp suficient pentru alegerea unui cadou. Atunci când eşti presat de timp, nu ai prea multe opţiuni sau idei şi rişti să alegi un lucru de care să te îndoieşti mai târziu. Cu cât te organizezi mai bine, din timp, cu atât şansele să ai cea mai bună idee şi să găseşti exact ce îţi doreşti, cresc semnificativ.

Oferirea unui cadou este un gest simbolic, indiferent de valoarea acestuia. Cu toţii ne dorim să oferim şi să primim cadourile perfecte, iar acest lucru este posibil atât timp cât acest gest este făcut cu toată inima. Poţi oferi un buchet de flori, o sticlă de vin sau o vacanţă într-o destinaţie exotică, important este să vină la pachet cu o urare caldă şi o îmbrăţişare, iar bucuria va fi reciprocă.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top