Now Reading
Cum să îți amplifici starea de bine? Invită frumosul în viața ta

Cum să îți amplifici starea de bine? Invită frumosul în viața ta

Avatar photo

Trăim în secolul vitezei, o știm și o simțim, deja, din plin. Însă, acaparați de această viteză, ajungem să ne lăsăm cuprinși de rutină, de monotonie, de atmosfera ștearsă și cenușie.

Cum reușim să ne amplificăm, însă, starea de bine, confortul și emoțiile plăcute, printre activitățile de zi cu zi?

Iată câteva idei:

Flori

Adaugă florile în peisajul casei tale. Fie că preferi florile în ghiveci sau buchetele proaspete, încearcă să le ai mereu în preajma ta. Pe birou, pe masa din bucătărie sau unde simți că se potrivesc, astfel încât să rămână cât mai mult în câmpul tău vizual.

Muzica

Ce-ai zice de un mic dejun sau o cină cu muzică bună pe fundal?

La noi în casă este deja obișnuință muzica în surdină pe timpul meselor. În mediul online sunt disponibile diverse playlisturi potrivite cu acest scop: muzica clasica, jazz, muzica instrumentala…Vei găsi, cu siguranță, o variantă pe gustul tău. În plus, una sau mai multe boxe amplasate strategic vor ajuta sunetul să străbată camera într-o manieră plăcută și liniștitoare.

Reglează volumul astfel încât să permiți și o conversație interesantă în timpul mesei și astfel, atmosfera este garantată.

Spațiu

Eliberează, pe cât posibil, spațiul în care trăiești și în care iți desfășori activitatea. Știu cât este de tentant să crezi că ai nevoie de tot și de toate, însă iți recomand să iți setezi intenția de a elibera și curăța spațiul casei tale.

Începi ușor, cu o cameră, apoi alta, și debarasează tot ce nu-ți mai folosește, tot ce zace în cutii, de ani de zile, tot ce este defect sau prea uzat. Încearcă să păstrezi lucrurile cu adevărat utile și amenajează spațiul astfel încât să aduci bucurie și plăcere privirii tale.

Ține cont că spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte din zi este și spațiul care are puterea de a ne încărca sau de a ne descărca. De accea, este foarte important ca acesta să rămână cât mai curat, cât mai luminos, cât mai aerisit.

Cărți

“O încăpere fără cărți este ca un corp fără suflet.”, a spus, cu multă vreme în urmă, Marcus Tullius Cicero

Chiar dacă azi majoritatea informațiilor de care am putea fi interesați se regăsesc și în mediul online, eu cred, cu tărie, că o bibliotecă mai mult sau mai puțin generoasă, întregește în mod plăcut spațiul casei.

În plus, cu cât ne expunem mai mult copiii și la cărțile în format fizic, cu atât avem șanse mai mari să îi păstrăm departe de ecrane, măcar o bucată de timp.

Răsfăț

Mai ții minte setul acela de cești, primit cadou la cununia civilă? Ori farfuriile pentru desert, de la aniversarea ta de acum 7 ani? Ce-ar fi să ștergi praful de pe ele și să le așezi la loc de cinste în bucătăria ta? Cum ar fi să iți începi ziua cu o cafea bună, sorbită din ceașca preferată ori să mănânci în fiecare zi cu cele mai bune tacâmuri?

Am crescut, cei mai mulți dintre noi, cu obiceiul de a păstra lucrurile “de bune”, pentru ocazii speciale sau pentru musafiri. Ocaziile speciale sunt, însă, rare, iar musafirii nu circulă zilnic prin casa ta. Așadar, eu te invit să te răsfeți chiar pe tine, ca și când ai fi cel mai prețios musafir al tău. Renunță, pe cât posibil, la a păstra lucrurile “de bune” în timp ce tu mănânci din ce se nimerește. Păstrează această teorie și când vine vorba de prosoape, așternuturi, haine.

La final, te las cu următorul gând: fară a face risipă de bani, investește mai degrabă în lucruri de calitate, decât în cantitate, atunci când faci cumpărături și bucură-te în fiecare zi de achizițiile tale.

În acest fel, iți amplifici nu doar starea de bine, dar și sentimentul că meriți, cu adevărat, tot ce e mai bun și mai frumos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top