Iepure în sos de vin și ierburi aromatice
Rețetele prezentate fac parte din „repertoriul” de preparate culinare de la Castelul Bethlen-Haller. Chef Daniela Drăguț a ales preparate inspirate de toamnă și de ingredientele care se găsesc în această perioadă în grădina de legume și plante aromatice a Castelului. Mâncăruri
savuroase, pline de Vin și Gust, care pun în valoare legumele și fructele de sezon, de care ne putem bucura la o cină alături de cei dragi acasă sau la un prânz la Castel, într-o zi însorită de toamnă. Creativitatea chefului Daniela Drăguț este completată de alegerile inspirate ale somelierului Constantin Drăgan. Vinurile Jidvei vin să acompanieze și să potențeze aceste preparate, să încânte cu aromele și notele specifice, să aducă un strop de voie bună.
PENTRU 2 PORȚII
Timp de preparare: 90 minute
Ingrediente:
- carne de iepure
- 100ml ulei
- 100g usturoi
- 30g salvie
- 30g rozmarin
- 30g cimbrișor
- 200ml vin alb
- sare și piper
Preparare
1. Rumenim carnea de iepure cu jumătate din cantitatea de usturoi și toată cantitatea de cimbrișor. Punem sarea și piperul și stingem cu vin alb. Lăsăm să se evapore bine alcoolul și adăugăm apa sau supa și lăsăm totul la foc mic timp de 40 de minute, adăugând mereu supă sau apă până când carnea e fiartă. Tăiem usturoiul rămas cu salvia și rozmarinul foarte mărunt, iar când carnea începe să se rumenească din nou punem restul de ierburi și continuăm să rumenim totul pentru un minut.
Cartofi la cuptor cu turmeric
Ingrediente:
- 500g cartofi
- sare și piper
- 5g turmeric pulbere
- 5ml ulei de măsline
Preparare
1. Punem la fiert cartofii cu sare. Încălzim cuptorul la 180 grade C. Scurgem cartofii înainte de a fierbe complet și condimentăm totul cu turmeric și piper și hidratăm cu ulei. Punem totul pe o tavă cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 35 de minute.
Salată de sfeclă cu ulei de trufe
Ingrediente:
- sfeclă
- 50ml reducţie de rodie
- 10ml ulei de măsline
- 5ml ulei trufe
- 2g seminţe de fenicul
- sare și piper
Preparare
1. Tăiem sfecla felii sau sferturi, după care o punem la fiert. O fierbem al dente și o scoatem din apă. Adăugăm uleiul de măsline, reducţia de rodie, sare, piper verde măcinat proaspăt, seminţe de fenicul și ulei de trufe.
Recomandarea somelierului Constantin Drăgan – Jidvei, Mysterium Rose CS+FN+SY 2020, sec
„Un cupaj din soiuri nobile, Mysterium Cabernet Sauvignon + Pinot Noir + Syrah, împletește cu delicateţe arome de fragi, căpșuni, cireșe roșii și zmeură și redă prospeţimea vioaie a zilelor de vară învăluite tandru într-o adiere de trandafiri roz. Ușor picant, limpede, de culoare roz-trandafiriu, acest cupaj dovedește încă o dată valoarea incontestabilă a soiurilor pe care le cuprinde.”
Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.