Inima, casa sufletului nostru
De obicei, asociată cu emoţiile și mai ales cu sufletul nostru, în gândirea chineză viziunea Inimii ca sediu al Spiritului și Emoţiilor capătă o notă mult mai puţin metaforică și mult mai medicală și activă. Îmbunătăţirea sănătăţii Inimii aduce o armonie emoţională mai mare și mai multă liniște sufletească.
Prezenţă, conștientizare și perspectivă
În medicina chineză, unul din rolurile Inimii este să ne ajute să fim conștienţi și prezenţi în viaţa noastră, astfel încât să trăim activ și din plin fiecare clipă a ei. Aceasta contribuie nu doar la abilitatea noastră de a ne bucura de fiecare clipă, ci și la abilitatea noastră de a putea înţelege lecţiile vieţii și de a permite fiecărei experienţe prin care trecem să își lase amprenta, ca să devenim mai bogaţi sufletește și mai înţelepţi.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Octavian Sbârnă este medic acupunctor şi psihoterapeut. Din 1999, a început să studieze şi să practice stilul Constituţional al Celor Cinci Elemente în Anglia, sub ghidarea unui maestru acupunctor, acesta fiind baza pregătirii sale. În paralel, a studiat medicina clasică şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, urmând apoi specializarea în Medicina de Familie, tot în Bucureşti. De la începutul anului 2009, a început să studieze şi să integreze în practica sa Medicina Tradiţională Chineză. În afară de acupunctură, a studiat şi practicat Reiki şi Terapie Craniosacrală.