Intenția este primul pas
„Vine un moment când trebuie să încetezi să mai aștepți să fii individul care vrei să fii și chiar să începi să fii acel individ.” Bruce Springsteen
Acel moment este când simți că ai nevoie de o schimbare în viața ta. Simți că ceva nu este în regulă, nu ești împlinit, fericit și ceva lipsește. Nu știi încotro să o iei și nici ce să faci diferit.
Cu siguranță există ceva care îți place, cu siguranță ai un vis. Cu toții ne dorim câte ceva, un anumit stil de viață. Focusează-te pe acel lucru pe care îți place să îl faci și fă-l chiar de acum!
Când dorim să facem o schimbare, trebuie să acționăm, nu doar să intenționăm. Ideile sunt bune, intenția este și mai bună, însă lucrurile trebuie mișcate ca să simțim schimbarea. Intenția este primul pas!
Sunt multe frici care ne trag înapoi. Mai este lenea, lipsa cunoștințelor, teama de eșec, lipsa de inspirație, comparațiile cu ceilalți, însă toate acestea sunt doar în mintea noastră. Ele nu există cu adevărat.
Contează foarte mult cu ce intenție pornești spre orice fel de acțiune. Intenția ta este ca o sămânță mică proaspăt încolțită în pământ. Din acea sămânță poate să iasă ceva cu adevărat măreț. Este nevoie doar să o mai uzi, să îi adaugi ceva nutrienți, precum motivație, curaj, acțiune.
Una dintre axiomele Programării Neuro-Lingvistice spune așa: În spatele oricărei acțiuni există o intenție pozitivă. Și dacă ne uităm mai în profunzime, găsim aceea intenție pozitivă chiar și în cele mai ciudate acțiuni. Așadar, intenția este are un rol major în orice fel de schimbare.
Ca să faci o schimbare în viața ta, începe chiar acum! Pentru că doar așa o să te dezvolți. Fă-ți timp pentru dezvoltarea ta măcar o oră în fiecare zi. Chiar dacă simți că nu ai chef, fă-o acum!
Izabella Cete este consilier de dezvoltare personală, NLP Practitioner, NLP Master, Life Coach, Wingwave Coach. Lucrează în sesiuni individuale, de cuplu, de grup și în organizatii. Coachingul vizează diferite probleme personale, emoționale, familiare sau fizice. Folosește diferite metode, atât cele clasice, cât și metode precum EMDR, hipnoza clasică, meditația sau exercițiile de mindfulness. Lucrează atât online, cat și clasic în funcție de metoda aplicată. Pe lângă consiliere, organizează diferite tipuri de retreat-uri, pe perioada weekend-ului sau de o zi.