Iubirea de sine: adevăr sau provocare
Așa cum am scris în cartea Dieta Minții, „Atât timp cât eu manifest iubirea, evident că atrag iubire și, mai mult decât atât, grație divină.”. Pe principiul cauzei și efectului universal valabil.
Pare simplu, în teorie, cel puțin, dar este provocarea noastră de zi cu zi.
Pentru că, nu-i așa, ce este iubirea de sine?
În ședințele de life coaching am întâlnit adeseori oameni care manifestă o grijă excesivă pentru ceilalți: mame care se lasă pe sine pentru copii, oameni care își ignoră nevoile personale în favoarea partenerului de viață, un coleg de serviciu pe care îl ajuți în timpul tău liber.
Unii ar spune: și ce este rău în asta?! Vrei să fiu egoist?
Nu! Dar atunci când te simți responsabil de emoțiile altora în timp ce le ignori pe ale tale, înseamnă că nu te iubești suficient pe tine.
De cele mai multe ori accepți o relație cu partenerul tău de teamă de a nu fi părăsit, este tot un exemplu de neiubire de sine. Faci totul ca să nu-l dezamăgești pe celălalt. Practic îți este greu să spui nu.
De fapt, aceste sentimente se învață în copilărie, în cei șapte ani de acasă.
În acești ani, mama sau în genere personajul feminin din viața ta (poate fi și o bunică sau o mătușă) au rolul de a te învăța iubirea de sine: cum să te prețuiești, cum să îți alimentezi sufletul cu iubire, fără a fi dependent de atenția celorlalți.
Dacă acest personaj din preajma ta nu-și rezervă suficient timp pentru a cultiva în tine acest sentiment, te vei simți abandonat și acest sentiment se va dezvoltă în tine că o buruiană invadând grădina iubirii din inima ta.
Deseori am observat că se întâmplă când apare un al doilea copil și părinții îl neglijează pe primul. Sau atunci când apar divorțuri între parteneri și nu se explică copiilor fenomenul.
Aceștia percep în felul lor această situație și își cultivă propria părere despre iubirea de sine care, de cele mai multe ori este trunchiată.
Așadar, iubirea de sine este un adevăr, care o dată ce este conștientizat, se poate cultiva într-o frumoasă călătorie, dar este și o provocare pentru cei care nu-și alocă răgazul să o descopere.
Adina Moldoveanu este strategist coach, trainer, speaker motivațional, terapeut și consilier spiritual cu o vastă experiență în domeniul dezvoltării personale. Fără a se limita la vreun sistem sau credință anume, a fost dintotdeauna interesată de domeniul spiritualității. Fondator al Centrului de dezvoltare personală și în bussines - Freistar, Adina a format și crescut oameni. Centrul Freistar este o platformă internațională ce formează și crește oameni pentru formarea într-un business de calitate ce are la bază valori spirituale. În prima sa carte Calea Căii, Adina a sintetizat ani de studii și cele mai diverse experiențe spirituale, pe care le-a reformulat de o manieră cât mai practică și accesibilă, sub forma unei discuții cu propriul Maestru Interior, pe care fiecare dintre noi o poate purta pentru a răspunde unor întrebări existențiale și cotidiene. În urma acestor ani de interacțiune cu persoane în diferite domenii, dar și implementând prin exemplul propriu, fundamentează Conceptul Mind’s diet. Acest concept vine să împărtășească rețeta succesului de lungă durată relevând concepte adaptate din cărțile sfinte. Cea de a doua carte Mind’s Diet, a fost publicată pentru prima oară în America și a fost bestseller pe Amazon în fața unor nume de răsunet precum John Maxwell, fapt ce a atras atenția Fox News unde a fost și invitată. Revenită în România, a decis să revizuiască și să cumuleze cele două cărți pentru o experiență completă a cititorului. În periplul vindecării, cartea Dieta Minții vă propune o structurare spirituală a valorilor printr-o relație sacră cu Sursă.