Now Reading
Art Encounters 2017 anunță primii artiști invitați și spațiile expoziționale care vor desena traseul acestei ediții

Art Encounters 2017 anunță primii artiști invitați și spațiile expoziționale care vor desena traseul acestei ediții

Art Encounters 2017 se va desfășura în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timișoara și Arad.

 

Concentrându-se pe arta românească, dar și pe o selecție extinsă de artiști internaționali, bienala va fi punctul de întâlnire al artelor vizuale cu publicul larg.

Pentru a doua ediție a bienalei Art Encounters, curatorii Ami Barak și Diana Marincu își propun să caute și să inventarieze porțiuni din realitatea cotidiană, urmărind modurile în care artiștii contemporani se confruntă cu realitatea zilnică, devenită din ce în ce mai instabilă.

 

Olivia Mihaltianu, Smoking Room

Precum în romanul lui George Perec, La vie mode d’emploi [Viața – mod de întrebuințare], expoziția centrală va prezenta fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață.

Art Encounters 2017 se află la confluența dintre un festival de artă experimentală și o bienală de artă contemporană, aducând laolaltă expoziții, evenimente de tip performance și proiecții de film, dezbateri și conferințe.

Alături de aceste formate de expunere, în acest an, bienala marchează un moment în care scena artei independente din România va fi reprezentată în cadrul evenimentului prin participarea unor organizații sau spații independente cu un rol esențial în construirea modelelor de lucru relevante pentru contextul artistic local.

 

M. Suciu, The confessional

Prima listă a artiștilor prezenți în cadrul Art Encounters 2017 include nume precum: Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Brăila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljković, Olivia Mihălțianu, Roman Ondak, Miklós Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vătămanu & Florin Tudor.

O primă selecție a artiștilor care vor participa la eveniment poate fi consultată accesând www.artencounters.ro.

Art Encounters se va desfășura în mai multe spații din Timișoara și Arad, conectând cele două orașe, dar și cartiere sau comunități diferite pe traseul parcurs.

Expoziția centrală, Viața – mod de întrebuințare, va avea loc în cinci spații: Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de artă Arad, Halele Timco, dar și două locuri noi pe harta bienalei: Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” – fostul depou RATT de pe bulevardul Take Ionescu – și Casa ISHO, aflată în proximitate.

Un eveniment temporar va avea loc la Uzina de apă Urseni.

Alături de aceste spații, expozițiile invitate și evenimentele colaterale se vor desfășura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spațiu de Artă Contemporană, Galeria Jecza și Galeria Calpe.

 

Corneliu Brudașcu, Fără titlu

„Art Encounters este un eveniment de referință, atât pentru cele două orașe implicate în organizarea lui, cât și pentru toți iubitorii de artă contemporană din România.

În contextul în care ne pregătim cu toții de programul Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021, bienala va facilita dialogul între artiști și public, o condiție esențială pentru orice eveniment orientat către educarea publicului larg”, transmite Ovidiu Șandor, Președinte al Fundației Art Encounters.

Bienala din acest an va continua în mod firesc programele educaționale de succes ale ediției anterioare și va completa gama de cursuri adresate școlarilor și liceenilor printr-un proiect de dezvoltare a publicului adult și un program dedicat jurnalismului cultural.

Art Encounters 2017 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top