Branzeturile fine merg cu berea! Iata ce tipuri poti combina cu aceasta bautura!
Berea de cele mai multe ori este asociata gratarelor pe care sfaraie mititei, costite sau muschiulet de porc. Gresit! Specialistii in gastronomie sustin ca daca o combini cu branzeturi fine, ai parte de un adevarat rasfat culinar.
Fie ca este neagra, blonda sau bruna, filtrata sau nefiltrata, cu alcool sau fara alcool, pasteurizata sau nepasteurizata, cu sau fara lamaie, berea ramane una dintre cele mai populare bauturi din lume.
Nu multa lume stie insa ca berea se preteaza si branzeturilor fine, nu doar mititeilor care sfaraie pe gratar sau covrigeilor din serile petrecute cu prietenii.
Explicatia specialistilor in gastronomie ar fi aceea ca bautura evdientiaza diferitele elemente ale lactatelor, in functie de tipul lor. Un tip mai tare te face sa simti textura cremoasa si fina a branzei.
Pe de alta parte, o bautura mai slaba scoate la iveala aroma specifica a unui produs lactat.
Branza Brie, de exemplu, merge de minune cu berea blonda, in timp ce branzeturile intense de capra le poti combina cu berea puternic amaruie.
Citeste intregul articol AICI