Clinică de Psihiatrie din București premiată internațional
Prevalenta tulburărilor psihice la nivelul întregii populații a trecut de 33% iar ultima analiza a Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că bolile psihice sunt principala sursă de ani pierduți prin dizabilitate la nivel mondial, procent care a crescut cu 41% în ultimii 10 ani.
Astfel, această categorie de afecțiuni a devenit cea mai frecventă și severă patologie medicală . În acest context, dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală complexe devine rapid o necesitate urgentă iar potențialul de creștere al afacerilor din acest domeniu devine cel mai ofertant din piața medicală la nivel international și cu atât mai mult în România, unde suntem semnificativ în urma altor state member UE.
Știind aceste aspecte, Clinica Hope din București și-a crescut permanent activitatea de la înființarea din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale.
Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, clinica își urmărește cu perseverență obiectivele și inovează continuu, lansând în ultimii 2 ani nu mai puțin de 4 tipuri programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.
Astfel, oferta tratamentelor posibile în tulburările grave se aliniează standardelor procedurale din alte țări mult mai dezvoltate în domeniu. Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională.
Pentru programele lor inovative, Clinica Hope devine prima clinică de sănătate mintală și singura clinică din România care a primit, în 17 Mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Cele mai bune practice medicale”- Best Medical Practice.
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în Oxford Academic Loundge, sediul de evenimente al Asociației Medicale Europene (EMA), premiul fiind înmânat chiar de Dr Vincenzo Costigliola, Președintele EMA.
„Am lansat până în prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulți și unul pentru adolescenți. Avem programul <<Navigând între poli>> pentru tulburarea bipolară care este unic ca și complexitate la nivel internațional.
De asemenea suntem singura clinica românească care implementează DBT- standardul de aur în tratamentul tulburării borderline, prin programul <<Găsește-ți echilibrul>>.
Programul <<Conexiuni>> dedicat pacienților cu schizofrenie și programul INSPIR-A dedicat adolescenților cu tulburări severe de comportament sunt și ele singurele oferte complete de tratament în domeniul lor.
Fiecare din aceste programe este o poveste de succes și o încununare a eforturilor întregii noastre echipe. Ele oferă șansa unor tratamente corecte, eficiența metodelor fiind dovedită prin sute de studii în alte țări. Deja vedem aceleași rezultate încurajatoare și la pacienții din România.” a declarat Dr Gabriella Bondoc, fondator Clinica Hope.
Recent întoarsă din Oxford, fondatoarea Clinicii Hope, Dr Gabriella Bondoc declară: ”Am fost deosebit de încântați că am primit acest premiu și odată cu el si acreditarea de Best Medical Practice, deoarece reprezintă recunoașterea implicării noastre în dezvoltarea serviciilor medicale din România.
Este prima dată când o clinică de profil din România primește acest premiu și sperăm că am reprezentat-o cu succes. Este o dovadă că și în România avem servicii de sănătate psihică la standardele științifice internaționale.”
Legat de viziunea de buissness, fondatoarea declară: „Trebuie să privim în viitor, pacientii nu mai vor să fie tratați de un anumit medic în care au încredere orbește ci vor și un tip de tratament despre care au dovezi că funcționează. Ei verifică și ne verifică.
Domeniul sănătății psihice vine puternic din urmă în medicină și cererea de servicii este uriașă. Deși există frecvent tentații să ne investim eforturile în multiple alte linii de servicii din domeniu, vreau să rămânem cu perseverență tributari răspunsului la întrebarea: <<Este acest serviciu recomandat și sprijinit de studii internaționale?>>”
Cu 2 clinici în București, o echipă de 25 de profesioniști și multiple servicii unicat în România și la nivel internațional, Clinica Hope este lider în domeniul său de activitate. Rata de creștere de lunară de 10-20% și abordarea vizionară sunt dovezile că Hope reprezintă un succes medical dar și un model de afacere medicală cu sustenabilitate în viitor.
Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de EMA (European Medical Association) și EBA (European Buissness Awards) acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sănătății publice, în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor îngrijire și de sănătate în general.
În fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent și selectează furnizorii de asistență medicală proeminenți regional. Cercetările lor se bazează pe datele colectate de la organismele naționale și internaționale de certificare, asociații regionale și naționale, congrese, forumuri, expoziții, industrie și mass-media regionale.
Firmele nu se pot propune singure să fie analizate. Cele mai bune instituții medicale regionale și liderii lor primesc această onorantă distincție și pot să fie acreditate ca Best Medical Practice.
Best Medical Practice reprezintă o certificare a calității serviciilor oferite și a respectării nivelului de excelență în domeniul medical pentru clinici dinafara spațiului vestic, încurajând apoi pacienții din Europa de Vest să apeleze la serviciile acestora.
Puteți afla mai multe despre noi pe www.clinica-hope.ro și despre EMA.
Autor Psychologies.ro