(P) Cum faci să treacă timpul mai ușor atunci când călătorești cu cel mic
Un drum lung cu mașina poate fi extrem de obositor atât pentru tine, cât și pentru cel mic, iar atunci când intervine și plictiseală, parcă nu mai ajungeți la destinație! În plus, întrebările constante ale celui mic cu privire la timpul care a mai rămas până ajungeți parcă te obosesc și mai tare. Este normal ca cei mici să nu aibă răbdare și să se plictisească repede. De altfel, specialiștii susțin că cei mici își pot menține atenția asupra unui singur lucru aproximativ jumătate de oră, după care încep să se agite și să ceară atenția celor din jur. Din fericire, există câteva trucuri la care poți apela pentru a face drumul cât mai interesant și pentru a-l ține pe cel mic ocupat. Iată care sunt acestea!
Desenele animate
În orice călătorie pleci cu cel mic cu mașina, nu uita acasă tableta care te ajută de multe ori să îl ții ocupat, timp în care tu te poți odihni și te poți relaxa.
Cumpără un suport pentru tabletă pe care să îl prinzi de scaunul auto și pune-i copilului desenele animate preferate.
Vei vedea că el va sta și 2-3 ore uitându-se la desenele animate, fără să te bage în seamă sau să aibă nevoie de ceva.
În tot acest timp, tu te poți uita cu el la desene, poți citi o carte sau pur și simplu, te poți odihni pentru că știi că aceste clipe de liniște nu vor dura la nesfârșit.
Jocuri inventate pe loc
Se întâmplă uneori să plecați în grabă și să nu ai timp să împachetezi chiar toate jucăriile celui mic, motiv pentru care va trebui să inventezi pe loc câteva jocuri în care să îl implici pe cel mic.
Spre exemplu, îl poți ruga să fie atent la mașinile care vin din sensul opus și să spună repede culoarea lor. Cel care spune cele mai multe culori, câștigă.
Dacă mergeți în coloană, pune-l să numere cât timp stați pe loc sau să îți descrie obiecte din jurul său pe care tu va trebui să le ghicești.
Toate aceste jocuri nu îi vor menține atenția celui mic pentru o perioadă chiar atât de mare de timp, dar cel puțin îl vor obosi puțin și îl vor adormi la un moment dat.
Jocuri lego
De curând am descoperit jocuri lego de cumpărat și mi-au fost de mare folos pe tot parcursul călătoriilor cu mașina pentru că au reușit să îl țină pe cel mic concentrat o perioadă destul de mare de timp.
Alege jucăriile lego de cumpărat cu forme cât mai atractive, cum ar fi dinozauri, diverse mașini sau căsuțe.
De obicei, aceste jocuri lego sunt destinate copiilor cu vârsta de peste 4-5 ani, motiv pentru care nu trebuie să îți faci probleme că cel mic va începe să arunce cu piesele prin mașină și le va pierde.
Ceea ce este cu adevărat important este să îi asiguri o suprafață dreaptă pe care se poate juca și în acest caz poți improviza și poți opta pentru o cutie din carton sau o măsuță de laptop fixată cumva pe banchetă sau poți cumpăra o măsuță specială pentru scaunul auto care poate fi folosită de cel mic și pentru desenat sau colorat.
Cărți de povești
Dacă niciuna din soluțiile de mai sus nu funcționează sau dacă cel mic și-a pierdut deja orice interes, poți opta pentru o carte de povești potrivită pentru vârsta lui pe care o poate răsfoi ori de câte ori se plictisește.
Partea bună a acestor cărți de povești este faptul că cel mic le va asocia cu ritualul dinaintea somnului, mai ales dacă obișnuiești să îi citești înainte de culcare. Prin urmare, s-ar putea ca în urma citirii unei povești, cel mic să se lase purtat în lumea viselor.
Foto: pixabay.com
Autor Psychologies.ro