Cum să ai o piele frumoasă pe timpul iernii
Pielea frumoasă și strălucitoare a fost considerată dintotdeauna un etalon al frumuseții feminine. Însă, odată cu venirea sezonului rece, devine tot mai dificil să te bucuri de un aspect fără cusur al pielii. Recomandările de mai jos îți pot fi de un real ajutor.
Temperaturile scăzute, vântul și umiditatea afectează bariera naturală de protecție a pielii, lucru confirmat de medicii dermatologi. „Atunci când vremea se răcește, în aer există mai puțină umiditate, ceea ce înseamnă mai puțină hidratare pentru piele. Vântul puternic poate usca și irita pielea, putând afecta bariera protectoare a pielii”, spune Tsippora Shainhouse, medic dermatolog în Beverly Hills, Statele Unite ale Americii, conform Women’s Health.
Pentru a evita aceste neplăceri, specialiștii recomandă să acorzi mai multă atenție nevoilor pielii tale.
Atenție la activitățile de rutină
La acest capitol putem încadra epilatul, dușul zilnic sau aplicarea loțiunilor de corp.
Îndepărtarea părului nedorit este o activitate obișnuită pentru majoritatea femeilor, indiferent de anotimp. Există însă metode de epilare, precum folosirea aparatului de ras, care afectează stratul superior al pielii, îndepărtând celulele de la suprafață. Dacă pe timpul verii pielea se va reface în scurt timp, pe perioada iernii aceasta ar putea fi afectată pentru o perioadă mai lungă. Optează mai degrabă pentru metodele de epilare ce nu necesită repetarea în scurt timp a procedurii. O variantă pe care poți să o iei în considerare sunt epilatoarele electrice. Acestea înlătură părul nedorit cu tot cu rădăcină, ceea ce înseamnă că vei avea o piele fină pentru multă vreme. Totodată, datorită diferitelor funcții de care majoritatea aparatelor beneficiază, epilatul este nedureros și confortabil.
În ceea ce privește produsele folosite frecvent, precum gelul de duș sau crema de corp, este recomandat ca pe timpul iernii să alegi formule speciale, hidratante. Foarte eficiente sunt cele cu unt de shea sau diferite uleiuri esențiale. Totodată, vei obține rezultate foarte bune dacă folosești, din când în când, în locul loțiunii de corp, ulei de măsline.
Hidratează-te suplimentar
Pentru ca pielea să își mențină elasticitatea, are nevoie de hidratare. Chiar și o deshidratare minoră o va face să pară uscată, ternă. De aceea, pentru a avea o piele frumoasă este esențial să consumi suficiente lichide pe parcursul întregii zile. La hidratarea organismului ajută și fructele sau legumele cu un conținut ridicat de apă, precum dovleceii, castraveții sau pepenele verde. În plus, conținutul de minerale va crește rata de hidratare, un motiv suplimentar de a le include în dieta ta. În ceea ce privește cantitatea necesară, majoritatea medicilor recomandă un consum de 6-8 pahare de apă la zi. În cazul în care știi că de obicei uiți să bei suficiente lichide, așază o sticlă cu apă mereu la îndemână, în aria ta vizuală. Astfel îți vei reaminti să bei cu regularitate, fără a mai aștepta să ți se facă sete.
Dacă nu îți place apa, o alternativă sănătoasă sunt ceaiurile fără cofeină, neîndulcite. Evită în schimb sucurile. Acestea au un conținut ridicat de zahăr, îndulcitori și alte ingrediente care le fac dăunătoare organismului.
Importanța alimentației
Alimentația este un alt factor cheie în frumusețea pielii. Binecunoscuta expresie „ești ceea ce mănânci” este cât se poate de adevărată din acest punct de vedere.
Pentru a avea o piele frumoasă și strălucitoare, specialiștii din domeniul sănătății recomandă permanent consumul de fructe și legume. Conținutul de minerale, vitamine și antioxidanți protejează celulele pielii de radicalii liberi. Aceștia, plus poluarea sau fumatul duc la îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor și a petelor. Consumă diferite tipuri de fructe și legume și alege culori cât mai variate, pentru a aduce un aport de vitamine cât mai complet. De asemenea, vitamina C este esențială, așa că nu uita să incluzi cât mai des în alimentația ta limonada proaspătă și citrice, în general.
Un rol important în menținerea frumuseții pielii îl au și grăsimile. Deoarece o mare parte din grăsimile pe care le găsim în alimente sunt nesănătoase, este important să înveți să faci diferența. Astfel, evită grăsimile saturate și înlocuiește-le cu cele monosaturate și polisaturate. Acestea se găsesc, de exemplu, în avocado, nuci și semințe, pește etc. Ele vor contribui semnificativ la creșterea fermității pielii, iar adăugarea lor în dieta zilnică va aduce rezultate vizibile.
Pielea este cel mai mare organ al corpului și principala barieră de protecție față de mediul exterior. Acordă-i importanța necesară și te vei simți excelent, chiar și în timpul sezonului rece.
Sursa foto: Shutterstock