Cum sa potrivesti berea cu diferite feluri de mancare
Lumea gastronomiei ascunde multiple taine, perceptii, gusturi si arome si, tocmai de aceea, este foarte dificil sa poti vorbi cu exactitate despre asocierea perfecta a doua alimente. Oricum, dincolo de intuitie si gust personal, descoperim ca astfel de combinatii perfecte permit cresterea placerii de a savura o mancare deosebita alaturi de o bautura care sa-ti mearga la suflet.
In astfel de cazuri, alegerea berii potrivite joaca un rol important.
Acru sau amarui
Berea contracareaza foarte bine aciditatea otetului, de pilda. Astfel, berea se potriveste de minune cu preparatele marinate, salatele si fructele de mare. Preparatele cu rosii si legume, care sunt usor amarui, se potrivesc, de asemenea, de minune cu berea.
Iute si condimentat
Berea imblanzeste foarte bine senzatia produsa de alimentele foarte condimentate, printre ele regasindu-se cele care contin piper, usturoi sau chilli.
Dulce-amarui
Bucataria orientala gaseste in bere contrastul perfect pentru sosurile de soia sau burgerii condimentati cu wasabi sau ketchup. Combinatiile de bere cu mustar merg mai bine decat cu orice alta bautura.
Branza si ouale
Berea este, de asemenea, o alegere foarte buna pentru a insoti preparate culinare cu texturi cremoase cum ar fi branzeturile sau preparatele cu mult ou, pentru ca, in aceasta combinatie, sunt “papilele gustative sunt pur si simplu desfatate”.
Citeste intregul articol AICI.