Cum să te recreezi toamna asta. Trei sfaturi ușor de aplicat de oricine
Uită-te în jurul tău în tramvai, troleu sau metrou. Aproape toată lumea e cu ochii în ecranele telefoanelor, nu-i așa? Internetul e o sursă inepuizabilă de informații util și amuzament, nu zice nimeni că nu. Problema e excesul.
Am ajuns să stăm aproape non stop cu telefoanele în mână. Derulăm la infinit șirul de știri serioase sau altele ușurele, pozele prietenilor prin plimbări, videoclipurile cu pisici amuzante.
Știm că nu ne face bine, dar nu ne putem opri. Noi îți propunem o variantă mai ușoară: să reduci un pic din timpul pe care îl petreci pe net fără rost și să faci ceva mai bun în schimb.
Mai ales luna asta, cea mai frumoasă lună de toamnă. Sunt lucruri pe care cercetătorii ne îndeamnă tot mai des să le facem dacă vrem să ne păstrăm cât mai sănătoși.
Fă-ți un obicei din a merge la piață și a găti folosind legume proaspete. Sâmbătă dimineața, în loc să amorțești pe canapea cu telefonul în mână, mai bine ieși la cea mai apropiată piață.
Alege ingrediente proaspete, produse pe câmpurile noastre și de sezon.
Mergi cu ele acasă și pregătește ceva bun pentru tine și ai tăi. Nu te complica cu rețete alambicate. Uneori, cele mai bune gusturi sunt cele simple.
Dă o tură prin parc seara, după serviciu. Nu te-ai săturat să stai blocat în trafic uneori și câte o oră pe drumul serviciu-casă?
De ce să ne enervăm degeaba și să ne afundăm creierul în fluviul de statusuri și comentarii supărate de pe net? Ce-ar fi dacă mergi în cel mai apropiat parc în schimb?
Cât stă toată lumea blocată pe șosele sau înghesuită în vagoanele metroului, tu o să dai o tură-două prin parc, ocazie cu care respiri aer curat, te mai amuzi cu câte un câine simpatic scos la plimbare sau stai și admiri apusul de pe o bancă cu priveliște.
Citește o carte care să te relaxeze. Fă-ți un ceai, afundă-te într-o pătură călduroasă și deconectează-te.
Îți recomandăm seria „Misterele Parisului”. Romanul în patru volume e unul dintre cele mai faimoase din toate timpurile, la fel de palpitant azi ca acum mai bine de 170 de ani, când a fost publicat prima oară.
O să descoperi în fiecare volum povești din lumea fascinantă a aristocrației pariziene și saloanele lor somptuoase, intrigi și drame care mai de care mai imprevizibile, dar și cocioabele unde își duc viețile de azi pe mâine deznădăjduiții sorții.
În paginile volumelor, te vei întâlni și cu mizeria morală, și cu cele mai nobile sentimente de care oamenii au fost în stare vreodată.
„Misterele Parisului” a fost un fenomen literar mondial care a fascinant generații întregi cu personajele sale dintre cele mai complexe: prințul care face acte de caritate deghizat în muncitor, prostituata evlavioasă, hoțul cu suflet mare, notarul diabolic sau vicontele escroc.
Pentru că ținem la relaxarea ta, începând cu 4 octombrie, găsești cele patru volume ale romanului „Misterele Parisului” alături de ziarul Libertatea, la prețul special de 14,99 lei.
Oferă-ți ritualul tău de relaxare zilnică și te vei simți din ce în ce mai bine.
Autor Psychologies.ro