Descoperiti ce tipuri de bere puteti savura
3 dec. 2014
Berea poate fi impartita in doua categorii, in functie de temperatura de fermentatie: de joasa sau inalta fermentatie. In cele doua categorii intra mai multe tipuri de bere, in functie locul de origine sau de metoda de procesare.
Bere Lager sau bere de fermentare joasa
Fermentarea dureaza de la 7 la 10 zile, la o temperatura intre 50 si 130. Drojdia de fermentare joasa produce mai putin alcool (0-2 grade) pentru ca este incetinita de alcoolul pe care il produce. Acest tip de bere include alte tipuri si anume: blond auriu, toast sau chiar neagra.
Printre cele mai cunoscute se numara:
- Pilsner Lager – foarte populara, cu aproximativ 4% alcool. Are culoarea „blonda”, aurie iar compozitia si spuma sunt mai usoare decat in cazul celorlalte beri. Se recomanda sa se serveasca la o temperatura de 5 grade.
- Special Lager – are 5 % alcool si culoare galben-aurie, gust bogat de malt si hamei nobil. Se recomanda sa se serveasca la o temperatura de 5 grade.
- Extra Lager – continutul de alcool variaza intre 6 si 7%. Are o aroma intensa, o culoare putin mai inchisa si o spuma cremoasa. Gustul este intens si putin amarui. Se serveste la o temperatura de 5 grade.
Citeste intregul articol AICI