Echipa eJobs și-a făcut lista de rezoluții pentru un 2017 Happy la Job. Hai și tu!
Află de ce sunt atât de importante rezoluțiile pentru nivelul de fericire și fă-ți propria listă, pornind de la planurile colegilor de la eJobs România.
Îceputul de an mereu pare cadrul perfect pentru a face schimbări în bine. Este o ocazie de a te reinventa, de a-ți da voie să visezi cu ochii deschiși la 12 luni de posibilități și oportunități.
În același timp, poate fi și un bun moment pentru a-ți planifica următorii pași în carieră, pentru a analiza ce anume te face fericit la job și ce îți aduce neplăceri, pentru a vedea dacă nu cumva sunt alte locuri de muncă sau domenii care ți-ar aduce mai multă satisfacție.
Pe scurt, începutul de an se potrivește foarte bine cu vechiul proverb, „cum îți așterni, așa dormi”.
Soluția eJobs pentru păstrarea rezoluțiilor
La eJobs România, am început cu câteva luni mai devreme să trasăm rezoluțiile pentru noul an, prin campania #HappylaJob, cu sloganul „Un demers pentru fericire-n Univers”.
Dar, cum și fericirea este relativă și poate părea un obiectiv vag, noi am folosit o metodă utilă pentru păstrarea rezoluției și în 2017: am împărțit obiectivul în mai mulți pași ușor de realizat.
Astfel, scopul de a ne spori fericirea la job s-a transformat în dezvoltarea celor cinci piloni principali:
- Pasiunea
- Onestitatea
- Echilibrul
- Impactul
- Evoluția
După cum ne-au arătat rezultatele campaniei de anul trecut, este loc de mai multă fericire, așa că și în 2017 vom continua cu același obiectiv amplu, împărțit în mai mulți pași.
Iar primul pas este să te ajutăm să îți concepi lista de rezoluții, într-un mod creativ, distractiv și ușor de pus în practică, printr-o serie de Rezoluții Happy, bune de ținut tot anul.
„Poate sună ciudat, dar mi-ar plăcea să îi facem pe oameni mai conștienți de importanța fericirii lor la locul de muncă. Este, până la urmă, locul în care petreci în jur de 8 ore pe zi.
Ar fi bine să fii happy și la job, nu doar acasă”, explică Laura Chiculiță, CMO eJobs România, referindu-se la obiectivul său profesional, pentru noul an.
Problema este că, în timp, în acele 12 luni promițătoare, uităm tot ce ne-am promis nouă înșine, ne luăm cu grijile cotidiene și rezoluțiile se pierd pe drum.
Un studiu realizat pe 3.000 de persoane, la Universitatea din Bristol, în 2007, arăta că în jur de 88% dintre cei care își fac rezoluții la început de an nu se țin de ele.
În același timp, un chestionar desfășurat la începutul anului 2017, realizat de Statistic Brain Research, cu peste 1.500 de intervievați, indica faptul că peste 50% renunțau la rezoluții după 6 luni.
Printre cele mai întâlnite rezoluții de an nou, pe care le vei găsi în majoritatea cazurilor, se numără: un stil de viață mai sănătos, decizii financiare mai bune, o îmbunătățire a traiului, mai mult timp împreună cu cei dragi, dobândirea unei noi abilități, găsirea dragostei și schimbarea locului de muncă.
Unul dintre motivele pentru care aceste obiective, deși simple la prima vedere, nu sunt urmate, este pentru că sunt atât de cuprinzătoare și vagi în același timp.
Citește continuarea pe eJobs.
Autor Psychologies.ro