Invitatie la ceai
Intr-o societate asaltata de consum si publicitate ne vine greu sa credem ca traditionalul ceai mai poate face fata concurentei sucurilor multicolore. Se pare, insa, ca, din cana bunicii, ceaiul incepe sa isi ocupe, incet dar sigur, locul pe rafturile hipermarketurilor.
Consiliul Ceaiului din SUA remarca popularitatea crescanda a acestei bauturi in randul tinerilor. Acest lucru este binevenit dat fiind ca efectele sale pozitive sunt numeroase. Acesta reduce riscul bolilor de inima, are componente ce ajuta la lupta impotriva cancerului si sporeste imunitatea.
Dar, atentie, avem in vedere numai ceaiul original, adica cel obtinut din planta chinezeasca numita Camellia sinensis. Din ea se face ceaiul verde, cel negru, cel alb, cat si oolong-ul (o combinatie intre cel verde si cel negru). Infuziile de plante au, de asemenea, proprietati curative, dar nu sunt ceaiuri in adevaratul sens al cuvantului…
http://eating.health.com
Foto: shutterstock.com