Lansare de carte : Trei romane, trei femei fascinante
Editura Humanitas Fiction lanseaza joi, 3 martie, ora 18.00 la Libraria Carturesti trei noi romane cu trei personaje feminine fascinate, aparute in colectia Raftul Denisei. Vor vorbi Simona Kessler, Florin Iaru, Cristian Teodorescu si Denisa Comanescu, iar invitatul special al evenimentului este Maia Morgenstern.
Jasper Fforde, Cazul Jane Eyre
O carte tradusa in peste 20 de limbi, un bestseller international.
Daca v-ati dorit vreodata sa intrati in carti si sa va intalniti cu personajele favorite, Cazul Jane Eyre, primul roman dintr-o serie de mare succes in Marea Britanie, America si multe tari din Europa va va implini visul.
Thursday este o eroina sensibila, desteapta si culta, care poate sa patrunda in lumea fictiunii literare si sa-si puna in valoare talentul detectivistic. Intr-o lume fantastica din 1985, unde pasarile dodo au fost reinviate prin secventiere genetica si sunt animale de companie, razboiul din Crimeea nu s-a terminat, Anglia este un stat aproape militarizat, unde suprarealistii duc lupte de strada cu renascentistii, iar beletristica este o obsesie planetara, detectivul literar Thursday Next e nevoita sa plece in urmarirea unuia dintre cei mai cautati criminali, Acheron Hades, care rapeste personaje din carti.
Julia Franck, Femeia din amiaza
Roman distins cu Deutscher Buchpreis, tradus in 35 de limbi si vandut in peste un milion de exemplare.
Vara anului 1945. O gara mica, undeva in estul Germaniei, asaltata de populatia infricosata care viseaza sa prinda un tren spre vest. Helene si fiul sau sunt fugari, dar micul Peter nici nu-si imagineaza ca, de fapt, cosmarul abia incepe: mama lui il abandoneaza pe o banca din gara. Sfasiata de durerea despartirii, aceasta rupe, odata cu cordonul ombilical ce-o unes,te cu fiul ei, si legaturile cu trecutul, in care a trebuit sa indure tortura unei mame bolnave psihic, moartea tragica a barbatului iubit si casatoria umilitoare cu un inginer nazist.
O cronica istorica si sociala impresionanta a Germaniei unei jumatati de secol, un roman de familie care uneste destinele a trei generatii, o poveste de dragoste si orbire sufleteasca, aflate sub semnul enigmaticei legende a Femeii din amiaza.
Douglas Coupland, Tanara in coma
Unul dintre cele mai traduse romane ale lui Douglas Coupland, dupa care BBC a realizat o adaptare radiofonica de succes in 2008.
Nimeni nu stie daca alcoolul si calmantele inghitite in timpul unei petreceri, in iarna lui 1979, sunt sau nu cauza comei in care intra tanara Karen. Insa acest eveniment tragic isi va pune amprenta asupra urmatorilor douazeci de ani din viata tuturor prietenilor ei, produse tipice ale suburbiei nord-americane.
Richard, iubitul adolescentei, trebuie sa lupte cu fluctuatiile bursei si ale pietei imobiliare si sa invinga alcoolismul, avand in acelasi timp grija de fiica lui, pe care o Karen inconstienta a adus-o pe lume in primul an de coma. Pam, supermodelul dependent de droguri, ajunge make-up artist in industria cinematografica, in vreme ce prietenul ei fabrica monstri pentru filmele de groaza pe care Hollywoodul le turneaza in Canada.
Wendy e medic, dar n-a cunoscut niciodata iubirea, intrucat cel de care era indragostita, Jared, a murit de leucemie in ultimul an de liceu. Toti isi traiesc viata abulic, ca pe un vis anost si interminabil, intr-o lume ca un perpetuum mobile decerebrat. Cand, dupa aproape optsprezece ani, Karen deschide ochii, un suflu de speranta le rascoleste rutina, conferindu-i brusc un sens nebanuit. Insa somnul cel lung al tinerei a fost bantuit de cosmaruri apocaliptice, ce se dovedesc premonitorii.
Douglas Coupland a scris acest roman dupa o calatorie extenuanta in Europa, iar titlul i-a fost inspirat de cantecul Girlfriend in a Coma al formatiei britanice The Smiths.