Medine Pop, WeDine – „Privesc prezentul ca pe o destinație”
Încă de la începuturile magazinului de surprize cu scop caritabil www.iwonder.ro, ne-am dorit să putem oferi experiențe cât mai speciale, gata să cucerească de la prima ocheadă pe cei care doresc să se bucure cu adevărat de clipe memorabile. Prin parteneriatul cu WeDine am reușit să aducem acel touch de mister și anticipație pe care ți-l oferă doar o experiență de dining gândită până la cel mai mic detaliu. Vă oferim astăzi, exclusiv pentru I wonder, un interviu cu Medine Pop, jumătatea artistică a duetului de magicieni de la WeDine.
I wonder – Medine Pop, ce scrie pe cartea ta de vizită și care a fost drumul tău până la ea?
Medine Pop – Mărturisesc că abia acum câteva luni au ieșit din tipar primele mele cărți de vizită. Și scrie pe ele Medine Pop Creative Director WeDine.
Am ales această „funcție” după îndelungi consultări și pentru că „protocolul” cărții de vizită cere să fie trecută o funcție. Altfel, puteam foarte bine să fiu doar Co-Founder sau … „nimic” specific.
În realitate, sunt doar o piesă din puzzle-ul numit WeDine. Mie îmi revine în „subordine” partea artistico-creativă a proiectelor, dar și partea de identitate de brand, comunicare și marketing.
Ca să răspund la a doua parte a întrebării ar însemna să spun povestea ultimilor 10 ani din viața mea. Am ajuns aici după lungi căutari, și profesionale și de sine.
Am trecut prin multe domenii de activitate, întotdeauna în calitate de freelancer sau mic antreprenor, întotdeauna valorificându-mi interiorul creativ.
Privesc prezentul ca pe o destinație, în niciun caz finală, dar o destinație în care voi poposi cu siguranță, pentru că mă simt teribil de bine aici.
I wonder – Ce este WeDine pentru cei care abia acum descoperă conceptul?
Medine Pop – WeDine este un dining-club care adună formatori de opinie şi consumatori de lifestyle anonimi, prieteni şi străini, localnici şi călători, în jurul unei experienţe de dining şi networking.
O dată pe lună, construim un restaurant efemer care există doar pentru câteva ore. Într-o locaţie neconvenţională, care poate fi un teatru, un şantier, un magazin de lux sau o fabrică, o scenografie – de fiecare dată diferită, se ridică pentru a contura conceptul serii.
Un bucătar de top semnează „Meniul ediţiei”, pe care îl şi pregăteşte, alături de echipa sa, într-un spectacol de live cooking în „kitchen lab”-ul WeDine.
Lucrăm cu mixologiști, somelieri, specialiști în cafea, muzicieni, artiști florali – o echipă în care am strâns cam cei mai buni oameni din domeniile lor pentru a crea o experiență cât mai completă.
De la look-ul „cool” al Staff-ului, care nu poartă o uniformă, în afară de cea a personalității lor, și până la parfumul de interior, toate elemente prezente într-o seară conlucrează pentru a rezulta într-un concept cu mesaj.
I wonder – În cadrul WeDine, ai înclinat balanța prin pasiunea pentru evenimentele misterioase sau pentru gastronomia rafinată? De unde ai moștenit pasiunea aleasă?
Medine Pop – Nu aș putea pune în balanță cele două elemente pentru că sunt interconectate în viața mea. Nici măcar nu le-aș putea numi „pasiuni”, ar însemna să mint doar pentru a da o notă romantică vieții mele profesionale.
Nu sunt pasionată nici de evenimente misterioase, nici de gastronomia rafinată. Ele exercită o fascinație asupra mea, fara doar și poate, cu precădere gastronomia, nu cea rafinată, ci gastronomia studiată antropologic și ca fenomen de lifestyle contemporan.
Sunt pasionată mai degraba de sentimentul pe care îl resimt de fiecare dată când privesc construcția muncii noastre, știind obstacolele peste care trebuie să trecem și considerând desfașurarea de forțe, de minte și de suflet, pe care fiecare dintre noi o pune în conceptele pe care le ridicăm.
Această sensibilitate sau simțire profundă, căreia i-am dat titlul de „pasiune”, este moștenită atât de la mama, cât și de la tata, ca să folosesc o raportare convențională la geneza individuală, amândoi fiind niște „simțitori” de o mare sensibilitate.
I wonder – Cu ce personaj (cunoscut/ personaj de carte/ personalitate) ți-ar plăcea să participi la o serată WeDine și ce ai alege să porți?
Medine Pop – Oh, o splendidă întrebare, pe care am formulat-o la rândul meu, la un moment dat, și care este determinată foarte mult de timpul în care îmi este pusă. Acum un an aș fi răspuns ceva, acum o lună altceva, astăzi m-aș gândi la Mihail Sebastian.
Pentru că îi studiez jurnalul, pentru că am petrecut mult timp în compania lui, pentru că simt foarte multă compasiune pentru destinul său curmat mai întâi de razboi, apoi de stupidul accident.
Pentru că știu câtă plăcere găsea în dineurile mondene, în mâncarea bună, în a admira societatea și ținuta ei, muzica și conversațiile de orice natură. Aș compune pentru el o ținută elegantă, dar discretă, care să-i amintească de muzele lui, de Leni, de Zoe.
Care prin eleganță să ii ofere prilejul de a-și manifesta ego-ul masculin, iar prin simplitate să-i ofere confortul unei companii care nu va fugi de la masă și cu care poate schimba confidențe și impresii referitoare la atitudinea dezamăgitoare a lui Eliade în afacerea prieteniei lor.
I wonder – Unde ți-ar plăcea să poți organiza o cina WeDine (oriunde în lume) și ce chef ai alege fără să clipești?
Medine Pop – Chef: Grant Achatz. Loc: În apartamentele de vară ale Anei a Austriei sau în Salonul Cariatidelor, ambele aflate în Muzeul Luvru.
I wonder – Ce ți-ar plăcea să conțină meniul cinei la care ar fi invitat Mihail Sebastian?
Medine Pop – Ar fi un supeu de septembrie, negreșit. S-ar pregăti foie gras cu garnitură de gutui glasate, rață cu portocale, curcan fript umplut cu castane, parfait au moka, tort de ciocolată Carmen Sylva. Eu aș opta pentru varianta vegetariană, dar știu că lui nu i-aș putea lua plăcerea cărnurilor gătite ca altă dată.
I wonder – Numește un desert care definește pentru tine confortul gustativ, acel gust care te liniștește?
Medine Pop – Aluatul fraged cu unt.
I wonder – Spune-mi 3 lucruri pe care un consumator de evenimente gourmet nu le întâlnește la o cină obișnuită, dar care se regăsesc la WeDine.
Medine Pop – WeDine se diferențiază cu totul de o cină obișnuită, prin însuși faptul că nu este o cină obișnuită, ci o experiență efemeră, construită în baza unui concept menit să existe pentru doar câteva ore. Dar ca să nominalizez 3 elemente, aș spune: locație, setting, vibe.
I wonder – Implicarea în I wonder. Spune-mi câteva cuvinte despre modul în care ai primit acest proiect și care crezi că este cel mai important mesaj pe care îl poate transmite un cadou ambalat cu panglica lila?
Medine Pop – Proiectul I wonder a venit într-un moment în care simțeam nevoia de a atașa un factor social conceptului nostru. E imperativ să realizam că trebuie să daruim puțin din binele nostru celor pentru care „bine” înseamnă nu desfătare, ci supraviețuire.
Autor Psychologies.ro