(P) Disfunctia erectila: cauze, simptome si recomandari
Diagnosticul de disfunctie erectila, asa-numita impotenta, este privit de multi barbati drept sfarsitul vietii intime, insa administrarea tratamentului potrivit poate face o schimbare considerabila in dormitor. Calitatea momentelor intime va fi in crestere daca partenerul lasa deoparte stanjeneala si orgoliul si intelege ca trebuie sa apeleze la ajutorul unui specialist.
Problemele cu erectia aparute din cand in cand nu reprezinta neaparat un motiv de ingrijorare. Se poate vorbi despre disfunctie erectila atunci cand problema se repeta in mod constant si dureaza mai mult de trei luni.
Incapacitatea de a obtine ori de a mentine erectia poate fi si un simptom al unei afectiuni cronice, precum: diabetul zaharat, ateroscleroza, colesterolul crescut, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, obezitatea, boala Parkinson, scleroza multipla, cancerul de prostata, depresia si anxietatea.
Disfunctia erectila: simptome si cauze
Semnele care indica disfunctie erectila sunt urmatoarele:
– dificultati in obtinerea unei erectii;
– dificultati in mentinerea erectiei;
– scaderea dorintei sexuale.
Este indicat ca persoana in cauza sa fie atenta daca mai are si alte simptome in afara de cele de mai sus. Acestea pot indica o afectiune cronica pentru care este recomandat sa mergeti la medicul de familie.
Legat de cauzele disfunctiei erectile, dorinta barbatilor este un complex proces in care sunt implicate mai multe parti ale corpului: creierul, hormonii, emotiile, nervii, muschii si vasele de sange. Impotenta poate fi cauzata de oricare dintre acestea. In plus, stresul poate sa agraveze simptomele.
Cauze fizice
– boli de inima;
– ateroscleroza;
– colesterolul crescut;
– hipertensiunea arteriala;
– diabet;
– obezitate;
– sindromul metabolic;
– boala Parkinson;
– scleroza multipla;
– cancerul de prostata;
– loviturile ori operatiile care afecteaza zona pelviana;
– abuzul de alcool si alte substante nocive;
– tulburarile de somn;
– depresia;
– anxietatea;
– stresul;
– slaba comunicare din cuplu.
Ce trebuie sa faca un barbat pentru a preveni disfunctia erectila
Cea mai buna metoda de a preveni impotenta este un stil de viata sanatos. Monitorizarea periodica a starii de sanatate este esentiala. La fel de importanta este si renuntarea la tutun si la droguri, dar si limitarea cantitatii de alcool consumate. Exercitiile fizice realizate in mod regulat si reducerea stresului vor ajuta la prevenirea instalarii acestei afectiuni.
De asemenea, adoptarea unui stil de viata sanatos este si primul pas in tratarea disfunctiei erectile. O alimentatie in care predomina proteinele va conduce si la cresterea performantelor erotice. Este recomandata introducerea alimentelor recunoscute drept afrodisiace naturale: nuci, seminte de in, telina, ciuperci, sardine, fructe de mare, somon, stridii, avocado, ananas, ciocolata neagra, scortisoara, ghimbir, ardei iute, piper, salvie, busuioc, etc.
Tratamentul disfunctiei erectile
Diagnosticul de tulburare sexuala este pus de catre specialistul urolog, care va prescrie apoi si tratamentul medicamentos necesar. Unul dintre remediile recomandate in tratarea disfunctiei erectile este suplimentul nutrivit Maraton Forte. Acesta are la baza o combinatie de plante asiatice si sud-americane cu efect de crestere a performantelor sexuale. Efectul se va simti inca de la prima administrare, asa ca nu este indicata folosirea curativa, insa cu administrari repetate se pot obtine efecte incredibile in timp.
In ceea ce priveste modul de administrare, se iau ocazional 2 capsule/zi, intr-o singura doza cu mult lichid (apa minerala, suc de fructe), inainte cu aproximativ 2 ore de actul sexual. Doza se poate dubla, insa nu se recomanda depasirea cantitatii de 4 capsule/24 ore, aceasta neavand efect suplimentar.
Este contraindicat persoanelor cu afectiuni cardiace grave si celor carora, in general, le este contraindicat efortul fizic. Nu este bine sa se administreze produsul mai des de o data pe saptamana.
Disfunctia erectila se poate remedia printr-un alimentatie sanatoasa, remedii naturale si miscare fizica realizata periodic. Consultul unui medic specialist este necesar inca din primele etape ale afectiunii.