Now Reading
Petrecere aniversară cu parfum interbelic la Hotel Cișmigiu

Petrecere aniversară cu parfum interbelic la Hotel Cișmigiu

La împlinirea a 105 ani de la realizarea uneia dintre clădirile de patrimoniu devenite simbol în București – Hotel Cișmigiu a marcat evenimentul printr-o petrecere de gală cu invitați speciali. După 5 ani de la inaugurare, hotelul în care s-au investit peste 15 milioane de euro a redevenit un etalon arhitectural Art Nouveau.

 

Micul Paris este din nou la modă!

Recepția a adus laolaltă invitați de seamă precum reprezentanţii Ambasadei Spaniei și patronatului Hercesa, alături de diverse somităţi.

Nu au lipsit nici personajele desprinse din vechiul Broadway bucureștean – înfocații dansatori de tango, biletele de papagal, cetățeanul turmentat, țigăncile florărese sau ghicitoarele.

Doamnele s-au prezentat în ținute lucrate parcă de marii creatori de modă parizieni din perioada interbelică – rochii înzorzonate cu dantelă și paiete, pălării cu boruri și pene, mantouri și blănuri asortate cu perle și broșe în formă de flori.

În timp ce, bărbații cu mustăți subțiri au purtat cu precădere costume cu guler și manșetă de catifea, celebrele pălării „melon”, bastoane de bambus și ceas la brau.

Petrecerea în stil interbelic prin care Hotelul Cişmigiu (deţinut de firma spaniolă Hercesa) a marcat aniversarea de 5 ani de la deschidere și încă 100 de la construcția sa din 1912, a culminat cu ospețe boierești așa cum obișnuia elita romanească să se bucure în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

Începuturile glorioase ale Hotelului Cișmigiu

Deschis oficial în 1912, Hotelul Palace a fost un proiect de suc

ces al lui Nicolae Nacu Pissiota. Inginerul român a studiat la Paris și a conceput structura de rezistență a hotelului, în timp ce partea de organizare i-a revenit vărului său, arhitectul Arghir Culina.

Realizat într-un stil eclectic cu elemente neoclasice și Art Nouveau specifice acelei perioade, Palace a devenit în scurt timp cel mai impozant și mare hotel din București.

Totodată, a fost și prima clădire ridicată pe Bulevardul Regina Elisabeta, iar pentru multă vreme aici se întalneau artiștii, scriitori, jurnaliștii și oamenii politici.

Între 1920-1930, Hotel Palace a devenit un fel de Broadway bucureștean, iar lumea bună era atrasă de serviciile excelente oferite.

Unitatea găzduia 200 de camere cu decorațiunile realizate din foițe de aur. Saloanele somptuoase întrețineau concerte simfonice, iar bucătarii serveau preparate alese specifice Franței.

Personalul hotelului – începand cu bucătarii, ospătarii și pană la cei de la recepție și housekeeping, era adus din țările apusene și vorbeau cel puțin două limbi străine, un atu important pentru care Hotel Cișmigiu a devenit locul preferat de tinerii aristocrați.

11 ani mai tarziu, la parterul impozantului hotel se deschide celebra Berărie Gambrinus, continuand o tradiție de peste 40 de ani a localului lui Caragiale.

Multă vreme, Hotel Cișmigiu a fost o permanentă sursă de inspirație pentru artiști, chiar și după ce a fost neglijat și transformat în cămin pentru studenții de la Academia de Teatru si Film.

În 1999 trupa Vama Veche a lansat piesa Hotel Cișmigiu, compusă de Cristi Iacob care a stat 6 luni aici.

 

 

Investiții majore în Hotel Cișmigiu

După 105 ani de la realizarea acestei bijuterii interbelice, unde arhitectura Art Nouveau se intersectează cu stilul retro al Parisului, Hotel Cișmigiu a început o nouă etapă din lunga sa istorie.

Cu un milion de povești de spus, Hotel Cișmigiu a trecut printr-un amplu proces de restaurare datorită companiei Hercesa care a cumpărat clădirea în 2004.

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli a redat strălucirea pariziană de altă dată a Hotelului Cișmigiu, și a reușit să păstreze aici o ambianță fantastică alături de designul ce îmbină moștenirea cu noutatea și arhitectura Art Nouveau cu stilul contemporan.

 

Grad de ocupare 85-88%

Încă de la reschiderea sa din decembrie 2012, Hotel Cișmigiu este ocupat în proporție de pană la 88% în lunile de varf din 2016 și 2017.

„Gradul de ocupare al hotelului a crescut continuu de la deschiderea hotelului în decembrie 2012 pană la 85-88% în lunile de vârf ale anilor 2016 si 2017, declară Georgeta Grecu, directorul Hotelului Cișmigiu.

Marea majoritate (90-95%) dintre clienți sunt straini iar ospitalitatea autentică este motivul care-i determină pe aceștia să revină într-un procent foarte mare (peste 85%).”

„Calitatea impecabilă a serviciilor oferite clienților noștri cu ajutorul unei echipe permanent instruite, confortul și liniștea din locația ultracentrală, parcarea subterană, grija pentru detalii şi preocuparea de a satisface pe deplin cele mai diverse gusturi fac din Hotel Cișmigiu un reper de marcă pe piaţa hotelieră românească şi contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație turistică europeană. 

Aceste atribute, precum și referințele excelente primite pe Booking și Tripadvisor au propulsat și menținut Hotelul Cișmigiu în top 3 hoteluri din București în perioada 2014-2017”, a declarat joi la aniversarea hotelului Alejandro Solano Gallego, unul dintre acționarii grupului Hercesa Cișmigiu.

 

Despre Compania Hercesa Romania

Prezentă în Romania din 2004 odată cu achiziționarea Hotelului Cișmigiu, Hercesa este o companie spaniolă implicată în mai multe proiecte rezidențiale în București, dar și în străinătate.

Din portofoliul companiei fac parte proiecte grandioase precum – Ansamblul Rezidențial Vivenda compus din 1400 de locuințe, dar și Estellas Residencias București cu 800 de apartamente.

În prezent, Compania Hercesa deține un portofoliu important de proiecte rezidențiale în curs de dezvoltare și în țări precum Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Maroc, Ecuador, Panama și Mexic.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top