Petrecerile culinare Delice – Cook & Fun
Petrecerile Delice reprezinta un nou concept de petrecere a timpului liber in Romania care imbina gatitul si distractia. Iti doresti o masa gustoasa? Vrei sa incerci preparate inedite? Petrecerile Delice se adreseaza tuturor: atat celor pasionati de gatit, cat si celor pasionati de savurarea mancarurilor alese si nu oricum ci alaturi de bucatari celebri.
Din 9 noiembrie, Horia Virlan si Cezar Munteanu isi insusesc rolurile de profesori pentru a impartasi secretele bucatariei in cadrul petrecerilor culinare Delice.
Fiecare seara are o tema dedicata. In 9 noiembrie, se gateste si se manaca in stil mediteranean. Participantii vor experimenta si culturile gastronomice ale Spaniei, Italiei, Greciei sau Mexicului. Fiecare participant va avea la dispozitie toate ingredientele si propria-i insula de gatit pentru a pregati rapid delicioasele retete.
Intalnirile Delice vor avea loc de luni pana vineri, de la 18:30 la 21:30, in restaurantul din cupola World Trade Plaza – Piata Montreal nr. 10, Sector 1. Costul unei seri este de 94 de lei de persoana si include, pe langa delicioasele feluri de mancare, si apa, cafea si vin.
Parteneri: Teka, Kotanyi, Panzani, Serve, Monini
Petrecerile culinare Delice Cook & Fun este noul proiect pe termen lung dezvoltat de Paprika Latino, un concept cu un real succes in Statele Unite si in Europa, care imbina distractia cu placerea de a gati, lansat acum pentru prima data in Romania. Proiectul se adreseaza tuturor celor care merg la restaurant pentru o mancare cu adevarat buna, care vor sa se si distreze gatind alaturi de cei mai buni bucatari, intr-un cadru intim.
Horia Virlan e cunoscut publicului larg de la emisiunea Cireasa de pe tort, unde modereaza cu sarmul lui deja celebru activitatea culinara a vedetelor.
A urmat cursurile de arta culinara de la Cleveland Community College din SUA si este posesor al diplomei de “Maestru in Arta Culinara”.
Cezar Munteanu este din martie 2009 gazda unei emisiuni culinare pe Euforia TV si in acelasi timp preda in cadrul Academiei Americane a Ospitalitatii. A gatit pentru ambasada Romaniei in Statele Unite, la Washington DC si stie, intr-adevar, sa te surprinda cu combinatii uimitoare, la care nu te-ai gandit niciodata, si totusi de efect.
Iata programul primelor seri Delice:
9 noiembrie 2010 – Seara mediteraneana, Chef: Horia Virlan
Faimoasa mancare mediteraneana este una din cele mai sanatoase din lume, un regal de gusturi si savori. Retetele mediteraneene gustoase sunt bazate pe condimente, peste, fructe de mare si legume.
10 noiembrie 2010 – Seara spaniola, Chef: Horia Virlan
Pasiunea pentru care sunt recunoscuti spaniolii se regaseste si in traditia lor culinara.
Fiind una dintre cele mai diversificate din Europa, bucataria spaniola imbina perfect cultura si gusturile. Radacinile ei sunt mediteraneene iar pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza.
11 noiembrie 2010 – Seara italiana, Chef: Horia Virlan
Cand auzim de bucataria italiana ne ducem imediat cu gandul la paste si la minunatele combinatii de sosuri si arome apetisante.
Totusi, bucataria italiana este extrem de diversificata si caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor.
12 noiembrie 2010 – Seara greceasca, Chef: Cezar
Maslinii si marile cu diversitatea de pesti si scoici sunt principalul furnizor al retetelor grecesti. Inclinarea grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul de preparare a bucatelor. Gustul lor deosebit este dat de bogatia si calitatea ingredientelor.
15 noiembrie 2010 – Seara mexicana, Chef: Horia Virlan
Cu retete extrem de condimentate si delicioase in acelasi timp, bucataria mexicana este una dintre cele mai colorate din lume. Avand ca punct de reper celebrii ardei iuti chili si sosul “salsa”, retetele mexicane sunt cunoscute dupa clatita-lipie (tortilla) umpluta cu diferite ingrediente si servita intr-o varietate de feluri.
16 noiembrie 2010 – Special Pasta, Chef: Cezar
Delicioase si rapide! Asa putem caracteriza majoritatea retetelor de paste. Tuturor ne plac si toti vrem sa aflam ce ingrediente sa mai folosim si ce sosuri incantatoare putem prepara.
17 noiembrie 2010 – Mancaruri rapide si gustoase, Chef: Elena Jerlaianu
Traim in secolul vitezei. Vrem mai mult timp pentru noi. Salveaza timp pretios preparand retete gustoase si rapide in acelasi timp
18 noiembrie 2010 – Salate gustoase, Chef: Elena Jerlaianu
Diversificate si hranitoare, salatele sunt o mancare usoara, revigoranta, binevenite atat vara, cat si si iarna datorita aportului lor de vitamine si minerale.
19 noiembrie 2010 – Seara libaneza, Chef: Horia Varlan
Imbinare de arome orientale si arabe si europene bucataria libaneza este caracterizata prin folosirea orezului si a legumelor mediteraneene, impreuna cu peste proaspat si fructe de mare.
Intra pe www.petreceriledelice.ro. Afla mai multe detalii si rezerva-ti un loc alaturi de Horia Virlan si Cezar Munteanu.