Now Reading
Proiectul Show Me Emotion se lansează cu un chestionar online despre starea emoțională a adolescenților în pandemie

Proiectul Show Me Emotion se lansează cu un chestionar online despre starea emoțională a adolescenților în pandemie

Revista Psychologies
proiectul-show-me-emotion-se-lansează-cu-un-chestionar-online-despre-starea-emoțională-a-adolescenților-în-pandemie

Asociația Bloc Zero lansează proiectul Show Me Emotion. Educație emoțională prin film documentar, care abordează tema sănătății emoționale a liceenilor și care include: o cercetare adresată liceenilor, un festival online de film, o serie de podcasturi moderate de adolescenți și un material educațional destinat profesorilor.

Proiectul debutează cu un chestionar online despre starea emoțională a adolescenților în pandemie care poate fi completat de orice elev de liceu din România și este disponibil online aici: https://tinyurl.com/ChestionarShowMeEmotions. Completarea formularului se face anonim și durează aproximativ 10 minute. Cele 25 de întrebări ale chestionarului abordează subiecte precum: grija legată de îmbolnăvirea cu virusul SARS-COV-2, nostalgia pentru activitățile de dinainte de pandemie, modificările stărilor emoționale ale elevilor, efectele școlii online asupra sănătății mintale. Formularul poate fi completat până la data de 23 septembrie 2021, urmând ca mai apoi, răspunsurile tinerilor să fie înregistrate și interpretate în cadrul unei micro-cercetări dezvoltate de către sociologii Monica Stroe și Sebastian Țoc, vor interpreta răspunsurile elevilor și le vor face publice într-o micro-cercetare.

„Nevoia de educație emoțională în rândul adolescenților și de discuții pe teme de sănătate mintală este presantă de câțiva ani buni, dar pandemia aceasta (cu tot ce înseamnă ea) ne-a obligat să ne uităm lung în oglindă și să nu mai întoarcem privirea. Tuturor ne-a fost greu în ultimul an și jumătate, dar cred că adolescenții sunt cei mai loviți, sunt cei care au la îndemână cele mai puține mecanisme de coping (bune sau rele) și care au nevoie stringentă de ajutor, de discuții despre problemele lor emoționale, de a simți că nu sunt singuri și de a li se insufla speranță că totul va fi bine.” declară Ramona Ferencz-Flatz de la Asociația Bloc Zero.

Show Me Emotion în octombrie 

La finalul lunii octombrie, Asociația Bloc Zero va lansa următoarea componentă a proiectului: un festivalul online de film documentar, sub umbrela luna.doc#8. Selecția festivalului va include un număr de 8 titluri care abordează subiecte legate de problemele și stările emoționale specifice adolescenței. Filmele vor putea fi accesate gratuit de către profesori pe platforma Kinoteca (www.kinoteca.bloczero.ro), unde va fi publicat și un material educaționale special, care să încurajeze profesorii să pornească un dialog deschis și constructiv cu elevii lor, după proiecții.  Broșura educațională este dezvoltată în parteneriat cu Asociația Happy Minds și este concepută de psihologi specializați. Broșura va cuprinde aspecte legate de trăirile prin care trec adolescenții în relația cu sinele și cu ceilalți, dar și în relațiile romantice, scopul acesteia fiind acela de a oferi o perspectivă mai clară asupra problemelor afective curente ale adolescenților.

Tot pe perioada festivalului, Bloc Zero și partenerii de la Asociația Forum Apulum, vor lansa o serie de trei podcast-uri moderate de adolescenți, cu invitați de aceeași vârstă, care vor discuta sincer și direct despre diferite subiecte ce țin de problemele emoționale ale tinerilor și de gestionarea acestora, perspectiva lor oferind o alternativă subiectivă la temele filmelor selecționate.

Organizat de: Asociația Bloc Zero

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Forum Apulum, Happy Minds

Parteneri media: Scena 9, Gen, revistă, Radio România Cultural, Pagina de Psihologie, Iqads, StiriONG, Cinefilia. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top