Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta – editia a III-a
Asociatia IRSCA Gifted Education Romania, singurul institut privat de cercetare in educatia excelentei, anunta lansarea unui proiect educational exceptional, Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta – editia a III-a, cu tema de importanta actuala pentru invatamantul romanesc prin cele mai bune practici internationale: „Curriculum si expertiza in educatia excelentei”, programata la data de 31 ianuarie – 3 februarie, finalizandu-se cu certificate de participare, diplome de excelenta colaboratorilor si organizatorilor, intr-un cadru deosebit ce va avea loc la debutul acestei scoli.
Asociatia IRSCA Gifted Education, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Casa Corpului Didactic si Asociatia Invatatorilor din Romania- Arad lanseaza inscrierile pentru Scoala de Iarna a Educatiei de excelenta profesorilor care doresc sa isi impartaseasca valorile pedagogiei excelentei.
Impreuna cu formatorii specializati in educatia excelentei vor pregati o lucrare deosebita pentru o scoala a viitorului, a modernizarii principiilor, valorilor, idealurilor si a culturii europene prin coordonarea domnului profesor doctor Florian Colceag – expert international in educatia excelentei.
Principalele beneficii, pe termen scurt si mediu sunt crearea unei retele nationale de cadre didactice specializate in gifted education, iar pe termen mediu si lung, beneficiile sunt valorificarea potentialelor viitorilor absolventi din invatamantul romanesc si in mod specific al tinerilor cu abilitati inalte.
De ce expertiza si curriculum in educatia excelentei?
O scoala performanta are nevoie sa pregateasca si sa actualizeze periodic planuri personalizate pentru dezvoltarea programelor educationale, inclusiv dispozitii de obtinere pe baza experientelor prevazute in planurile lor. Valoarea acestei experiente a profesorilor este sporita atunci cand elevii au parte de planuri individuale, in sesiuni de grup, pe termen scurt la care grupul cu privire la scopul lor, sa revizuiasca planurile in cazul in care critica aduce si sugestii acceptabile, in raport cu colegii cu privire la progresele realizate dupa ce a urmat planurile pentru o perioada de timp, si a evalua planurile de auto-proiectare utilizand criterii.
Avantajele atelierelor de creatie si expertiza curriculara?
Atelierele se vor realiza pe subiecte de gandire critica favorizand dezvoltarea atitudinii independente si de hranire a potentialului natural. Se va tine cont de respect reciproc, obiectivitate, empatie, si intelegere, aptitudini care vor fi apreciate de catre participanti, in special cei care au nevoie de un loc sigur pentru a testa ideile lor. Un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea de unei curricule specializate in toate domeniile academice, inclusiv cele extrascolare, terapeutice si de recuperare a abilitatilor ascunse si arta spectacolului.
Atelierul de Stiinte: Matematica, fizica, biologie, chimie
Stiintele fizice si biologice, matematica, stiinte sociale vor oferi oportunitati unice pentru proiecte in care initierea, planificarea, gandirea critica, probleme creative a problemelor, precum si luarea deciziilor pot fi dezvoltate. Ele sunt bogate cu oportunitati de a invata despre lideri care au influentat in domenii cum ar fi guvernul si politica, stiinta ÅŸi tehnologia, cele umaniste din arte, afaceri si industrie, filozofie si religie, si stiinta de sanatate si medicina. Elevii vor invata cum interesele lor, pasiunile, si abilitatilor se pot dezvolta in cariere. Ei pot compara contributiile altora, cu sisteme de valori in formula lor proprie. De exemplu, multi lideri au fost preocupati de saracie si de conditia umana.
Coordonatori: Adina Tulbure si Marilena Leurzeanu
Atelierul de Stiinte Umaniste si Scriere Creativa: Limba si literatura romana, limbi moderne, filosofie, psihologie, istorie si geografie
Arta limbilor de vorbire, engleza, limba si literatura romana precum si alte cursuri specifice artelor comunicarii orale si in scris vor oferi oportunitati pentru viitorii lideri in potentialul de a invata cum sa prezinte ideile in mod clar si convingator. Pregatirea si prezentarea discursuri, ascultand si prezentari de critica, rapoarte scrise, stiri si editoriale pentru scoala si alte publicatii locale, pentru pregatirea si angajarea lor in dezbateri, ca viitori lider de conferinte si sesiuni de dezbateri, care participa la scoala si a campaniilor electorale, altele sunt doar cateva dintre mai multe optiuni disponibile. Activitatile de grup ofera sanse maxime pentru tineri de a afla cum sa ajute pe altii sa se simta importanti, utili, astfel dezvoltandu-se capacitatea de autoevaluare, acceptarea contributiilor lor, sa pastreze discutii relevante.